ploosqva Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Cześć Mam problem po niedawnej aktualizacji, chyba to było do JLB37. Od tego czasu dużo częściej pojawiają się monity o uprawnienia, które wcześniej nie były kontrolowane. I super z tym, że pojawiła mi się na początku prośba o zezwolenie na pobieranie lokalizacji przez Google Play Services i wybrałem blokadę na stałe. Niestety okazało się, że przez to nie mam lokalizacji w mapach Google, ani innych aplikacjach, które korzystają z tych map. Myślałem, ze wystarczy zmienić uprawnienia dla Google Play Services, ale gdy znajduję to w menadżerze uprawnień, to dla tej pozycji wszystko jest wyszarzone. Czy jest jakiś sposób, żeby cofnąć tą blokadę? Pozdrawiam, Tomek
szamanek Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 Może panel sterowania > uprawnienia > uprawienia aplikacji?
ploosqva Opublikowano 6 Września 2014 Autor Opublikowano 6 Września 2014 Tak jak napisałem, dla Map mam pozwolenie na wszystko "Trusted app". Natomiast dla Google Play Services opcja "Manage Persmissions" jest na szaro...
Acid Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 I myślisz że informacja jaki rom posiadasz nie jest nam potrzebna? MIUIPolska to nie jest. Usuń dane tej aplikacji. Wysłane z MI4 W
ploosqva Opublikowano 6 Września 2014 Autor Opublikowano 6 Września 2014 @Acid Nie jest to MIUIPolska. Nie napisałem więc logicznym byłby wniosek, że to stockowy ROM z Mi-2 Po ostateniej wersji jawi się jako MIUI-JLB39.0, ale tak jak napisałem dodatkowe monity o uprawnienia zaczęły się pojawiać po wersji JLB37.0. Wybacz, że nie było to jasne z moich postów. Usunięcie danych aplikacji nic nie dało. Jak klikam w mapach ikonę lokalizacji wyskakuje tylko "Waiting for location..." i nic więcej się nie dzieje. Swoją drogą wyłączyłem ten menadżer uprawnień i po włączeniu map wyszło, że to nie Google Play Services a Google Services Framework, któremu zabrałem lokalizację. Spróbowałem chyba 10 innych appek do zarządzania uprawnieniami i żadną nie udało mi się ustawić tak jak ma być. Ma ktoś pomysł inny niż twardy reset?
latet Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 Ma ktoś pomysł inny niż twardy reset? Instalacja MIUI Polska?
Acid Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 @Acid Nie jest to MIUIPolska. Nie napisałem więc logicznym byłby wniosek, że to stockowy ROM z Mi-2 Ależ oczywiście, bezdyskusyjnie nie. To jest forum polskie i tu 99% osób ma rom MIUIPolska dla MI2. Logicznym jest, że jak tego nie napiszesz to znaczy, że taki rom masz. A ja domyśliłem się dopiero po screenie, którego mogłeś nie wstawić i byśmy się głowili przez następne 10 postów, bo takiej podstawowej informacji nie udzieliłeś. Co do źródła Twojego problemu to nie wiem. I to dlatego, że nie masz romu MIUIPolska. Dlaczego? Ano dlatego, że rom stock nie jest przygotowany na aplikacje Google. A rom MIUIPolska tak. Tak więc trudno powiedzieć co tam nawaliło bo my nie mamy doświadczenia z romem en. Jak chcesz iśc tak dalej to rób wipe i tyle. Może podziała. Więcej info nie dostaniesz. Jak zainstalujesz MIUIPolska (po wipe!) i nadal nie będzie działać, to będziemy się zastanawiać bo wtedy będzie to faktycznie odosobniony problem - z uwagi na to, że z lokalizacją nie ma problemu na MIUIPolska. I może wtedy zaglądniemy w logi jakie wykonasz.
Rekomendowane odpowiedzi