Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem po niedawnej aktualizacji, chyba to było do JLB37.

Od tego czasu dużo częściej pojawiają się monity o uprawnienia, które wcześniej nie były kontrolowane. I super z tym, że pojawiła mi się na początku prośba o zezwolenie na pobieranie lokalizacji przez Google Play Services i wybrałem blokadę na stałe. Niestety okazało się, że przez to nie mam lokalizacji w mapach Google, ani innych aplikacjach, które korzystają z tych map.

Myślałem, ze wystarczy zmienić uprawnienia dla Google Play Services, ale gdy znajduję to w menadżerze uprawnień, to dla tej pozycji wszystko jest wyszarzone. Czy jest jakiś sposób, żeby cofnąć tą blokadę?

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Tak jak napisałem, dla Map mam pozwolenie na wszystko "Trusted app".

Screenshot_2014-09-06-19-42-33.png

Natomiast dla Google Play Services opcja "Manage Persmissions" jest na szaro...

Screenshot_2014-09-06-19-47-05.png

Opublikowano

@Acid Nie jest to MIUIPolska. Nie napisałem więc logicznym byłby wniosek, że to stockowy ROM z Mi-2 :) Po ostateniej wersji jawi się jako MIUI-JLB39.0, ale tak jak napisałem dodatkowe monity o uprawnienia zaczęły się pojawiać po wersji JLB37.0. Wybacz, że nie było to jasne z moich postów.

Usunięcie danych aplikacji nic nie dało. Jak klikam w mapach ikonę lokalizacji wyskakuje tylko "Waiting for location..." i nic więcej się nie dzieje.

Swoją drogą wyłączyłem ten menadżer uprawnień i po włączeniu map wyszło, że to nie Google Play Services a Google Services Framework, któremu zabrałem lokalizację. Spróbowałem chyba 10 innych appek do zarządzania uprawnieniami i żadną nie udało mi się ustawić tak jak ma być. Ma ktoś pomysł inny niż twardy reset?

Opublikowano

@Acid Nie jest to MIUIPolska. Nie napisałem więc logicznym byłby wniosek, że to stockowy ROM z Mi-2

Ależ oczywiście, bezdyskusyjnie nie.

To jest forum polskie i tu 99% osób ma rom MIUIPolska dla MI2.

Logicznym jest, że jak tego nie napiszesz to znaczy, że taki rom masz.

A ja domyśliłem się dopiero po screenie, którego mogłeś nie wstawić i byśmy się głowili przez następne 10 postów, bo takiej podstawowej informacji nie udzieliłeś.

Co do źródła Twojego problemu to nie wiem. I to dlatego, że nie masz romu MIUIPolska. Dlaczego?

Ano dlatego, że rom stock nie jest przygotowany na aplikacje Google. A rom MIUIPolska tak.

Tak więc trudno powiedzieć co tam nawaliło bo my nie mamy doświadczenia z romem en. 

Jak chcesz iśc tak dalej to rób wipe i tyle. Może podziała. Więcej info nie dostaniesz.

Jak zainstalujesz MIUIPolska (po wipe!) i nadal nie będzie działać, to będziemy się zastanawiać bo wtedy będzie to faktycznie odosobniony problem - z uwagi na to, że z lokalizacją nie ma problemu na MIUIPolska. I może wtedy zaglądniemy w logi jakie wykonasz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...