oskarroza Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Hej! Nieopatrznie zalałem mojego Redmi Note 4 Pro 4/64 Global Zostawiłem go na kilka dni do suszenia (w pokoju, NIE na słońcu itp.) jak tylko wróciłem do domu (zalany w trakcie wyjazdu). Teraz się ładuje (wg miernika USB - diody się nie zapalają), a komputerowi przedstawia się jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM20). Czyżby telefon się zbrickował / spalił i bez serwisu się nie obędzie? Edytowane 10 Maja 2018 przez oskarroza
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Jest w trybie EDL. Masz dwie mozliwosci - sprobowac wgrac soft albo sprobowac go odpalic (dlugo, kolo 15s, trzymac power) Edytowane 11 Maja 2018 przez Orjon
oskarroza Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Opublikowano 13 Maja 2018 Hej! Dzięki za odpowiedź. Niestety nawet 30 sekundowe trzymanie przycisku Power nie ożywia telefonu. Zostawię go na noc pod ładowarką, jak nadal nic to nie da to wyśle do MiCenter do ekspertyzy i ewentualnej naprawy...
Acid Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Masakra. Dobijasz ten telefon w ten sposób. Wysłane z MI 6
oskarroza Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Opublikowano 14 Maja 2018 Wczoraj późnym wieczorem wysłałem zgłoszenie serwisowe, więc Acid pewnie powiesz mi niedługo, jak bardzo ubiłem swój telefon
oskarroza Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 Dostałem od MiCenter odmowę podjęcia się naprawy z uwagi na brak części / możliwości Ech, szkoda. W takim razie rozglądam się za nowym telefonem, a ten temat może zostać zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi