matis2118 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Próbuje zaktualizować ten telefon. wrzuciłem aktualizacje do głównego katalogu telefonu, zmieniam nazwe na uptade ale on nie może go znaleźć w recovery. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?
matis2118 Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 raz jak wpisałem uptade.zip to później jak patrzyłem na pliki to telefon czytał go jako uptade.zip.zip
OutSideR Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 panie nazwa to 'update' a .zip to format, calosc ma wygladac update.zip
matis2118 Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 tak, wiem. No i nazywam go uptade lecz go nie widzi, a powinien.
igoor1983 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 i przede wszystkim update.zip z malej litery, mi windows sam automatycznie zmienil na duza ostatnio i recovery mi pliku nie widzial
tosshi2 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 nie ma takiego słowa jak uptdate, jest update. Po up nie ma t, tylko idzie date.
osekltd Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 No i oczywiście wrzuć go do pamięci telefonu, nie na kartę pamięci. Możesz też przez aplikację aktualizacje, tam menu i wybierasz zainstaluj z pamięci telefonu czy jakoś tak. _____________ Pozdrawiam OsekLtd
Pawel Nowak Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 Popełnił literowkę. Ja mam taki sam problem z red rice 1s. Po wrzuceniu do pamięci telefonu pliku update.zip w recovery telefon go nie widzi. Tel. Kupiony u Goldwaya. Nie da się tez przez update, po pierwsze nie ma ikonki update, a jak się wchodzi przez ustawienia i informacje o telefonie to klikając aktualizacje wywala do ekranu home. Jeśli ktoś ma rozwiązanie tego problemu to byłbym bardzo wdzięczny.
tosshi2 Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 To tez popelniasz literowke. Musi byc update.zip z malych liter i w glownym folderze pamieci wewnetrznej. Nie ma opcji ze nie widzi.
OutSideR Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 wgrac sobie twrp przez fastboot i wszystkie problemy pojda w niepamiec
Pawel Nowak Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 (edited) Robi się cos takiego, sorki za jakość ale jakoś tragicznie ciemno rano bylohttp://youtu.be/Q4qZQVyyyZM Kolego jak zmieniasz nazwę folderu to i tak zmienia Ci pierwsza literę na DUZĄ. To nie jest pierwszy red rice do którego ląduje miui pl. Ale pierwszy z jakim do tej pory mam problem. Edited September 11, 2014 by Pawel Nowak
tosshi2 Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 Pialem Ci na gorze update ma byc z malej litery. Nie widzi ci bo masz z duzej. Druga sprawa naladuj telefon bo w recovery telefon musi byc naladowany a nie bateria ledwo zywa. Jak nie zrobisz tego to nigdy nie wgrasz. Z telefonem jest wszystko ok.
osekltd Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 Robi się cos takiego, sorki za jakość ale jakoś tragicznie ciemno rano bylohttp://youtu.be/Q4qZQVyyyZM Kolego jak zmieniasz nazwę folderu to i tak zmienia Ci pierwsza literę na DUZĄ. To nie jest pierwszy red rice do którego ląduje miui pl. Ale pierwszy z jakim do tej pory mam problem. Zastosuj się do tego co napisła kolega tosshi2: To tez popelniasz literowke. Musi byc update.zip z malych liter i w glownym folderze pamieci wewnetrznej. Nie ma opcji ze nie widzi.
Pawel Nowak Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 (edited) Temat ogarnięty, dziękuje bardzo za pomoc.. Takie proste, a jak człowiek nie wyspany to byle co sprawia problem;) Do zamknięcia chyba? Edited September 11, 2014 by Pawel Nowak
Recommended Posts