Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, 

Od kilku dni posiadam mixa 2. 

Mam parę pytań:

1. Yanosik pływając w tle po jakiejś minucie zawiesza się na amen, czyli ikonka pokazuje jakąś stałą wartość a po rozwinięciu np stałą prędkość. Ogarnąłem to wczoraj kiedy wracałem do domu z dłuższej trasy i mijając kolejny fotoradar yanosik milczał jak grób :/

2. Mapy google - nie wiem czy to chwilowe, czy ja dziwnymi trasami jechałem ale jadąc trasą przerzuca mi pozycje (np zamiast jechać prawym pasem jak Bóg przykazał jadę lewym (tym w przeciwnym kierunku). Inna sprawa to Traffic - który raz jest, a raz go nie ma...

3. Da się ten pasek na dole z przyciskami (wstecz, ostatnie, home) zrobić tak, żeby był ukryty dla konkretnych aplikacji? Chodzi mi o coś takiego co działa w przypadku gier (przyspieszanie gier automatycznie to ukrywa). Szczególnie irytuje właśnie przy mapach.

4. Ktoś mi podpowie jak ustawić lokalizację pogody w domyślnej apce MIUI na aktualną lokalizację a nie manualną? :)

Jestem na globalu - 9.5.6.0

EDIT: Jeżeli chodzi o punkt 1 i 2, pytanie brzmi: czy to jest po prostu przypadłość miui?

Edytowane przez Edgarko
Opublikowano
39 minut temu, Edgarko napisał:

Jeżeli chodzi o punkt 1 i 2, pytanie brzmi: czy to jest po prostu przypadłość miui?

Nie to bardziej kwestia ustawień. Trzeba zrozumieć i poznać jak to Miui działa, na co zezwolić, czego z ustawieniami domyślnymi nie używać (np w Panelu sterowania automatycznych optymalizacji, oszczędzania baterii itd.). Na początek dobrym rozwiązaniem jest program Samouczek MiuiPolska ze sklepu Play, może trochę pomóc w odpowiedniej konfiguracji. Autostartu, założenie kłódki na aplikacjach które nie mają byc ubijane, oszczędzanie baterii (które domyślnie włączone uwala wszystko działające w tle), czyszczenie pamięci, itd. Da się to ogarnąć i wtedy działa tak jak powinno. 

Opublikowano

Bardzo Ci dziękuję za szybką odpowiedź. Mam jednak jeszcze parę pytań.

Przestudiowałem całą aplikację. 

1. Yanosik - gra i huczy. Aż przyjemnie było posłuchać informacji o nieoznakowanym BMW :)

2. Jeżeli chodzi o mapki, dzisiaj testowałem i było (chyba) ok. Natomiast w tej aplikacji (poradniku) jest też mowa o "lokalizacji w tle", a tego ustawienia nigdzie nie widzę.

Kłódki pozakładane, zezwolenia porobione. Wyczaiłem w poradniku jeszcze coś takiego jak ustawienia A-GPS. Trochę enigmatycznie jest to opisane "wspomóż GPS przez sieć komórkową" a następnie przenosi bezpośrednio do ustawień. Zmieniłem tam tryb dostępu sieci z sieci domowej na wszystkie sieci. Czy o to chodziło? :)

3. Wyczaiłem w ustawieniach coś takiego jak "automatyczne wyłączanie przycisków" i przypisałem aplikację mapy do tego "zawsze włączaj", natomiast niewiele pomogło. Jest w ogóle możliwe schowanie tego panelu z przyciskami?

4. Gdzie dokładnie jest to ustawienie pogodowe po zmianie języka? Bardzo często zmieniam swoje fizyczne położenie więc byłoby miło jakby apka "podążała za mną"

Opublikowano

Poradnik dotyczy ogólnie Miui, w szczególności MiuiPolska i nie wszystkie opcje tam opisane myszą być u ciebie dostępne. Z A-gps nigdy nic nie zmieniałem i "lokalizacji w tle" też u siebie nigdzie nie widzę. To może mieć znaczenie tylko wewnątrz budynków, gdzie telefon nie widzi satelitów. Co do pogody, to w niektórych  ostatnich wydaniach zniknęła opcja pokazywania według lokalizacji. Używam zewnętrznej Weather m8. Z przyciskami nie pomogę, bo mam fizyczne.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...