Marre Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Hej, od jakiegoś czasu mam taki problem. Mieszkam w Szwecji i tutaj wszystkie numery komórkowe zaczynają się od zera. I teraz tak, pomimo iż kontakt mam poprawnie zapisany to przy próbie wysłania smsa obcina mi zero co się kończy "niepowodzeniem wysłania wiadomości. Zupełnie nie wiem w czym problem może leżeć. Przykład na zdjęciu. Jakieś pomysły ?
Nezumi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Upewnij się, że na pewno masz numer odpowiednio zapisany. Co masz na myśli pisząc, że "zaczynają się od zera". Chodzi o kierunkowy? Tutaj wystarczy samo (+46). Unikaj dodawania "0" na początku numeru.
Marre Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2018 nie nie, po prostu w szwecji akurat numer zaczyna sie zerem, numer jest 10 cyfrowy a nie 9cio jak w polsce. A mi dziwnie usuwa te zera w wiadomosciach wiec wiadomosc nie moze byc wyslana, natomiast dzwonic moge normalnie. W kontaktach jest wszystko poprawnie.
Nezumi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Pobierz sobie inną apkę do SMS i zobacz, czy tam będzie to samo (np. Textra). Ew. Spróbuj dodawać do numerów może kierunkowy, a następnie numer z tym "0". Być może to zatrybi w SMS'ach.
FromWP Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 35 minut temu, Marre napisał: W kontaktach jest wszystko poprawnie. Chyba nie. Musisz mieć numery kontaktów wpisane poprawnie, tzn z numerem kierunkowym Szwecji (czy innego kraju), czyli +46 70.... a. Wtedy powinno działać bez problemu.
Marre Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2018 7 minut temu, FromWP napisał: Chyba nie. Musisz mieć numery kontaktów wpisane poprawnie, tzn z numerem kierunkowym Szwecji (czy innego kraju), czyli +46 70.... a. Wtedy powinno działać bez problemu. Ugh, poprawiać wszystkie kontakty, masa roboty. Spróbuję najpierw zainstalować program do smsów. Kiedyś wszystko działało jak należy. Po którejś aktualizacji coś się porobiło.
FromWP Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) 10 minut temu, Marre napisał: Ugh, poprawiać wszystkie kontakty, masa roboty. Trochę, ale warto na przyszłość, szczególnie jak masz kontakty z różnych krajów. Bez tego jesteś skazany na to że program odgadnie (albo nie) gdzie chcesz wysłać sms-a. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez FromWP
Marre Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Więc tak, aplikacja TEXTRA rozwiązuje problem. Poprawnie wysyła smsy i nic nie muszę dopisywać. (+46) Natomiast jeżeli chcę wysłać przez systemową apkę to muszę dopisywać +46. Dla informacji kiedyś nie miałem tego typu problemu, dopiero po jakiejś aktualizacji to się pojawiło. Więc to definitywnie błąd oprogramowania. Dziękuję wszystkim za wsparcie, miłego dnia życzę.
Nezumi Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi