migacz-x Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Witam. Miałem fakowy Global Rom 9.2.0.2 na chińskiej wersji urządzenia Wgrałem chiński dev http://bigota.d.miui.com/8.3.22/vince_images_8.3.22_20180322.0000.00_7.1_cn_ce6dc71eda.tgz metoda test point ale za ciula nie mogę zmienić języka. Połączyłem z WIFI. Ustawienia języka w tym angielski mam jakby w cieniu. Na "wierzchu" blokada i do wyboru ustawienia wifi i chyba zalogowanie. Tylko że gdy wpisuję numer konta xiaomi to non stopa muszę wpisywać kod capcha i tak w kółko Macieja.... nie można przejść dalej Jakieś pomysły co dalej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
migacz-x Posted March 25, 2018 Author Share Posted March 25, 2018 Poszło. Usilnie wpisywałem numer konta a trzeba było podać hasło. Urządzenie na nowym sofcie po podłączeniu wifi było w jakiś sposób połączone z kontem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 4 minuty temu, migacz-x napisał: Urządzenie na nowym sofcie po podłączeniu wifi było w jakiś sposób połączone z kontem . Raz połączony z kontem Xiaomi, pamięta to na zawsze (chyba że go wylogujesz), nawet po flashu. To dosyć skuteczne zabezpieczenie, bardzo trudne (może nawet niemożliwe) do złamania. Przy zablokowanym bl, bez znajomości hasła do konta telefon jest bezużyteczny. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostman7 Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 A po flashu usunie aktualnie wpisane dane czyli adres email i hasło przy włączającym się tel.?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Flashowanie czyści telefon, także hasła, maile, konta idą się czesać. Ale po zalogowaniu się na konto xiaomi większość (jeśli nie wszystkie) z tych danych jest przywracana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostman7 Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Chyba nie jest tak jak piszesz bo odblokowalem bootloader wgrałem soft xiaomi. eu i po włączeniu tel wpada w bootloopa. Wsi cały czas na logo, pomaga tylko obejście tego zabezpieczenia przez cmd dopiero po tym zabiegu tel włącza się bez problemu. Zna ktoś na to jakieś rozwiązanie? Bo już mnie to trochę męczy Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 41 minut temu, ghostman7 napisał: Chyba nie jest tak jak piszesz bo odblokowalem bootloader wgrałem soft xiaomi. eu i po włączeniu tel wpada w bootloopa. Wsi cały czas na logo, pomaga tylko obejście tego zabezpieczenia przez cmd dopiero po tym zabiegu tel włącza się bez problemu. Zna ktoś na to jakieś rozwiązanie? Bo już mnie to trochę męczy Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Ale wgranie Xiaomi.eu nie powoduje wipe'a, chyba że sam takowego zrobiłeś przed instalacją. Żaden Wipe, flash etc nie usuwa konta Xiaomi z telefonu, nie usuwa także konta Google. Jeżeli fon jest połączony z kontem Google, to w znaczącej ilości przypadków aktywuje się blokada FRP. Co więcej, nowe androidy wymagają przy instalacji xiaomi.eu zrobienia format data(nie wipe!), bodajże od 6.0 w górę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostman7 Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 A idzie usunąć jakoś tą blokadę? Kontakt z xiaomi odpada, tel kupiony przez OLX. Niestety brak kontaktu ze sprzedającym. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Nie. Nie ma szans. Musisz się zalogować na konto, które chce telefon. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts