magdaTT Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Mam problem z RN4. Z dnia na dzień zrobił się trupem,bez upadku zamoczenia ani innego kataklizmu. Po podłączeniu do ładowarki nie ładuje (dioda nie świeci się,żadnej reakcji ekranu) Nie można wejść w fastboot ani recovery. Podłączony do komputera też się nie odpala,ale w menadżerze urządzeń jest wykrywany : Porty LPT i COM) > MediaTek USB port(COM7) Sterowniki są poprawnie zainstalowane (mam drugi RN4). Przełożenie baterii z działającego RN4 do tego trupka też nic nie daje. Czy jest jakiś sposób na wybudzenie go ze śpiączki,ewentualnie wgranie ROM`u ?
mariusz.ur Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Przytrzymaj długo przycisk zasilania .
magdaTT Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 To serio ? Ale dziękuję za każdą poradę Wymieniłam ok. 40 wyświetlaczy w Redmi Note 2,3,4,4X (tylko te naprawiam) . Ogarniętych systemów w tych modelach ze 100szt. spokojnie. Więc przycisk power i jego trzymanie w tej sytuacji poszło na pierwszy "strzał",dalej próba wejścia w fastboot,recovery,zmiana kabla,port USB,bateria i nic. Po przełożeniu innej płyty głównej do tego trupka odpala się idealnie,ale wykluczam padnięcie płyty bo jednak coś tam kontaktuje z PC. Pierwszy raz mam taki problem,że zapętla samo wykrywanie w kompie-sprawdzane na win10 64bit i XP. No nic,walczę dalej.
mariusz.ur Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Trudno zgadywać , co zrobiłeś a co nie , skoro o tym nie piszesz w pierwszym poście . Skoro masz opanowane to spróbuj flashtool. Oczywiście musi być wykryty nie jako mediatek usb .
magdaTT Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Udało się uruchomić. Występuje migotanie ekranu,przy otwartej obudowie i odpiętym czytniku linii papilarnych. Po pełnym załadowaniu się systemu,migotanie ustało. Przeszedł konfigurację,musiałam podłączyć do ładowarki bo bateria miała tylko 2%. Naładowany do 100%,został wyłączony,żeby uruchomić fastboot i wgrać ROM global,ale znów się nie chce uruchomić. To samo co na początku - zero reakcji,po podłączeniu do PC wykrywa i odłącza. Czyli coś jakby nie stykało na płycie. Taśmy są ok,jak i złącza. Trzeba grzebać dalej,chociaż już nie wiem w czym.
Nezumi Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Płyta do wymiany, wątpię, aby zwykłe grzebanie coś dało..
Rekomendowane odpowiedzi