Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Od tygodnia posiadam Bipa. Wcześniej miałem Mi Banda 2 od około roku. Zauważyłem, że BIP niestety nie jest zbyt dokładny w pomiarach kroków poza chodzeniem.

Chodzi o sytuację, gdy w ciągu dnia siedzimy i coś robimy, kręcimy się po domu. Mam dni, kiedy siedzę tylko w domu i Mi Band 2 wskazywał wtedy maksymalnie 500 m. Bip za to potrafi spokojnie przekroczyć 1 km, dochodząc nawet do 2 km. Najciekawsze jest to, że jak siedzę to nie widzę, żeby mi naliczało (ok), ale pochodzę trochę, coś się tam naliczy, tak parę razy i na koniec dnia wychodzi jak wychodzi. Oczywiście w domu nie chodzę aż tyle.

Nie powiem, że trochę się zaskoczyłem, bo oczekiwałem dokładności minimum z Mi Banda 2. W Mi Fit nawet znalazlem, że zegarek naliczył mi kroki kiedy prowadziłem samochód.

Czyktoś z Was zauważył podobną przypadłość? Jakby nie patrzeć 500 m a 1-2 km to różnica. :D Jeśli chodzi o normalne spacery to dokładność wydaje się być niezła. Szkoda, że nabija tak kroki właśnie poza tym również.

Opublikowano

A jak macie ustawiony pomiar tętna? Wydaje mi się że jak jest ustawiona kontrola tylko podczas snu, to bardziej oszukuje. Tętno chyba też bierze pod uwagę przy naliczaniu kroków. Bez tego zwykłe machanie ręką może odczytać jak kroki.

Opublikowano

testowałam z opcją pomiaru tętna podczas snu chociaż w ostatnim czasie wyłączyłam pomiar tętna całkowicie, ale też nalicz kroki podczas snu...

ale jak napisał FromWP pewnie macham rękami i odczytuje to jako kroki ;-)

Opublikowano

Włącz w mifit Etykietę - jazda autem gdy wsiadasz do samochodu. Trzeba go "nauczyć zeby nie naliczał wtedy kroków. Nie wiem w jakim stopniu to działa.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...