Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam w MI5 córki nagle zniknęła możliwość podłączenie go do komputera.Wygląda to tak ,że gdy podłącze go do komp. nie wyświetla się w telefonie informacja o wyborze usb w trybie przesyłania plików, telefon jest tylko ładowany i oczywiście komputer go nie widzi. Próbowałem z apkami miui i sterownikami usb dla androida, ale nic nie pomogło.

Posted
7 minut temu, kapro1968 napisał:

Witam w MI5 córki nagle zniknęła możliwość podłączenie go do komputera.Wygląda to tak ,że gdy podłącze go do komp. nie wyświetla się w telefonie informacja o wyborze usb w trybie przesyłania plików, telefon jest tylko ładowany i oczywiście komputer go nie widzi. Próbowałem z apkami miui i sterownikami usb dla androida, ale nic nie pomogło.

Najpierw to spróbuj z innym kablem

Posted

To co napisałem. Spróbuj odinstalować sterowniki do Mi5 i zainstalować ponownie...  Gdzieś na forum był sposób na wymuszenie ponownego wyboru sposobu połączenia przez czyszczenie danych jednej z apek systemowych, nie pamiętam której.

Posted (edited)
46 minut temu, kapro1968 napisał:

Tak

Wybierz konfigurację USB  -  Zaznaczone MTP ( Media Transfer Protocol)

To zmień na ładowanie i sprawdź czy po połączeniu z pc zapyta o sposób połączenia

Przyczyn może być wiele . Coś z systemem , uszkodzenie gniazda lub zwyczajnie jakiś syf na dnie gniazda . Użyj latarki i sprawdź . Jeśli coś jest to wyczyść .

Edited by mariusz.ur
Posted
55 minut temu, mariusz.ur napisał:

To zmień na ładowanie i sprawdź czy po połączeniu z pc zapyta o sposób połączenia

Nic to nie dało, chyba dam sobie spokój mamy jeszcze jeden xiaomi i jest MI Drop

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...