Jump to content

Recommended Posts

Posted

MBT czy notify nie wiedzą że ikona w opasce jest podmieniona, więc wybierasz ikonę która jest na załączonym obrazku po lewej, opaska wyświetli prawą-podmienioną. Mi Fit robi to z automatu na podstawie listy aplikacji które mu dodałem.

Posted
Raczej nie bałdzo. Np spróbuj narysować grube W o szerokości 5 czy 6 pikseli. Poza tym, dzień tygodnia, jako najmniej ważna informacja, jest w mojej opinii słusznie niewytłuszczony i całość wygląda w miarę estetycznie
W sumie racja dni tygodnia mogłyby być mało czytelne póki co zostaje przy 0.3c i czekam na kolejne propozycje i ikony

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Na wstępie dziękuję za włożony trud. Miałbym dwa pytania.

Czy jest dostępna oryginalna czcionka dla cyfr wyświetlających godziny?

Czy zmiana czasu podświetlania ekranu z 4 do 6 sekund była naprawdę potrzebna? Wg mnie 4 sekundy były dobrym optimum.

Edited by Dudas
Posted

Często mi się zdarzało że wyświetlacz za szybko gasł po aktywacji podniesieniem ręki, przy konieczności wygrzebania opaski spod rękawa, dlatego jest 6s ;)

• Like 1
Posted

Jeśli mogę mieć prośbę to nie zmieniaj tego wydłużonego czasu, jest ok

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jak to jest z tą wersją fw? W pierwszym poście piszesz, że wersja 0.4 oparta jest na fw 1.0.1.81 podczas gdy po wgraniu ja mam wersję 1.0.4.81?7e409d6979dbd0b4fd06e2d79e2e4d42.jpg

Posted

Jak to jest z tą wersją fw? W pierwszym poście piszesz, że wersja 0.4 oparta jest na fw 1.0.1.81 podczas gdy po wgraniu ja mam wersję 1.0.4.81?

Odpowiedź jest również w pierwszym poście: "zmiana wersji firmware na 1.0.4.81 by zapobiec automatycznej aktualizacji po pojawieniu się nowszego"

Tapatalk - Xiaomi Mi6

Posted

Dzięki. Wersja digital wygląda naprawdę ładnie. Wreszcie ktoś się wziął porządnie za firmware tej opaski. Czekam na więcej dodatków.

Posted

Mały update: powiększona i pogrubiona czcionka do powiadomień, może komuś się przyda. Plik dodany do pierwszego postu.

Posted

Fajnie, że ktoś wreszcie wziął się za firmware do opaski :) Odkąd straciłem możliwość korzystania z MiFit przez nieodpięcie opaski przed formatem telefonu już więcej nie mogłem go sparować z aplikacją. Obecnie korzystam z N&F i nie żałuje, bo bateria trzyma 2x dłużej. Właśnie zaktualizowałem oprogramowanie w swojej opasce. Pięknie śmiga i jest nawet PL język. Dzięki. 

Posted

A ja mam takie pytanie. Jak dodać do Twojego najnowszego modyfikowanego Mifit opcję z częstotliwością pomiaru tętna?  Chyba że mógłbyś dodać tą opcję bo bardzo mi jej brakuje 

Posted

Mały update: dodany wariant fw ze stockową czcionką zegara/liczników i datą w formacie Pon 12.03.

• Like 1
Posted

Cześć, mam pytanie: czy jest możliwość używania polskiej czcionki powiadomień z pliku Mili_pro.pl wraz z oryginalnym oprogramowaniem, albo tym z poniższego wątku?

Jesli tak, to w jaki sposób? Wgrywając owy plik na oryginalne oprogramowanie 1.0.1.81 niestety nic się nie zmienia.

Btw. nie jestem w stanie go wgrać za pomocą instalatora Gadgetbridge, bo za każdym razem wywala błąd w stylu "Gadgetbridge przestał działać". Zmuszony jestem więc dokonywać tego za pomocą N&F.

Posted

@WOLVGNVG Czcionka działa niezależnie od firmware. Możesz sprawdzić wersję bold, wtedy - jeśli flashowanie przebiegło poprawnie - będzie widać różnicę. Poza tym polskie znaki z aplikacji typu N&F będą wyświetlane tylko po wyłączeniu transliteracji i innych podobnych funkcji.

Posted (edited)
6 godzin temu, b4s1l napisał:

@WOLVGNVG Czcionka działa niezależnie od firmware. Możesz sprawdzić wersję bold, wtedy - jeśli flashowanie przebiegło poprawnie - będzie widać różnicę. Poza tym polskie znaki z aplikacji typu N&F będą wyświetlane tylko po wyłączeniu transliteracji i innych podobnych funkcji.

To prawda, niestety po prawie każdym znaku diaktrycznym następuje pusta przestrzeń szerokości jednej litery. Testowane na stockowym firmware za pomocą Mi Band Tools, oraz N&F. Transliteracja itp. wyłączone. Z Twoim firmware natomiast wszystko się wyświetla normalnie.

IMG_20180504_141921.jpg

Edited by WOLVGNVG
Posted

Faktycznie, zapomniałem o tym, modyfikacja zawiera poprawkę na spacje przy znakach specjalnych. Na stockowym fw niestety będzie to wyglądało jak na Twoim zdjęciu.

Posted (edited)

Rozumiem. Dzięki za szybkie odpowiedzi i pozdrawiam :-) 

Edit: jeszcze tylko małe pytanko: myślisz, że mogę próbować z tym drugim firmware, do którego wstawiłem link, czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo uceglenia?

Edited by WOLVGNVG
Posted

Testowane na stockowym firmware za pomocą Mi Band Tools, oraz N&F. Transliteracja itp. wyłączone.

W jaki sposób w Mi Band Tools wyłączyłeś transliteracje?

Posted (edited)
Dnia 5.05.2018 o 12:16, emarcin napisał:

W jaki sposób w Mi Band Tools wyłączyłeś transliteracje?

Ustawienia --> Tekst wibracji --> Force Transliteration (musi być odznaczone)

Edited by WOLVGNVG
  • Like 1
Posted (edited)

Ja mam takiego pomysła(sms):

Żeby  ikony sms z powiadomieniem u dołu kto do ciebie pisze zrobić jako animacje taką jak inne.Przykład:wyświetla się serce i przechodzi do pomiaru tętna albo wyświetla się ikona baterii i przechodzi do ikony procent baterii.Tłumaczę dalej:wibracja>ikona sms>pod spodem widać kto do ciebie pisze>potwierdzenie przyciskiem że chce się przeczytać wiadomość i przejście do treści wiadomości na cały ekran(można przewijać przeciskiem na drugą trzecią stronę jakby wiadomošć była długa.

Edited by kamil456
Posted

W czym tworzył producent - nie wiem, wynik jego pracy to plik binarny = nasz firmware. Nie mając dostępu do źródeł można jedynie zdekompilować go do asemblera (ARM).