tomaxos Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Piszę od Was bo już tracę cierpliwość do mojego Redmi 1S. Mam ogromny problem z zamykającymi się przeglądarkami internetowymi. Nie wyskakuje żaden błąd, poprostu ją ubija i amen. Jest to cholernie uciążliwe podczas pracy na tym telefonie. Mam najnowszy stabilny soft (34) - wszystko aktualizowane zgodnie z instrukcjami na forum. Nigdy nie były wgrywane na niego żadne wersje testowe itp. Po zakupie miał tylko wgranego miflashem oryginalny chiński ROM i później wipe, następnie miuipolska i ustawienia fabryczne - od tego czasu tylko aktualizacje do wyższych wersji. Czytałem, że to problem z RAM ale nie wiem już co z tym robić. Aktualizacja poprzednia tj. 33 miała niby wnieść "optymalizację pamięci RAM dla Redmi 1S" ale żadnej różnicy nie zauważyłem. Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Czy mam czekać na aktualizację do MIUI 6 i liczyć, że tu coś poprawią.
Numb Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Możesz jedynie zrobić swap. W 33 Acid dodał własny fix, który odrobinę zmniejszy zużycie, ale nie naprawi wycieku pamięci. Trzeba poczekać aż Xiaomi naprawi, a że zajmują się teraz MIUI 6 dla Mi3 i Mi 4, a Redmi 1S jest telefonem budżetowym i w dodatku drugim najmniej popularnym...
kulig007 Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Sprawa chyba wygląda prosto. Sprzedać telefon, wtedy pozbędziesz się wycieków pamięci. Bo ja nie wierzę, że nagle Xiaomi zdziała coś w tej sprawie, tym bardziej, że v6 gdzieś w oddali widać. Tapatalk User from Mi2s
Numb Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Redmi 1S został wydany głównie po to by dać MediaTekowi psztyczek w nos. Może i jest lepszy od Redmi pod względem hardware, ale software mimo Qualcomma leży i kwiczy. Wniosek jest jeden: aby mieć dobry ROM trzeba kupić Mi3/4
tomaxos Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 Mam też Redmi Note Pro - przed zakupem czytałem o problemach z nim, że soft dziadoski itp. Okazuje się teraz, że jest inaczej Note działa rewelacyjnie! a 1s shit totalny (normalnie padaka). Jak nie wyląduje na ścianie to pewno go sprzedam żeby nerwów na nim nie stracić
tomaxos Posted August 15, 2014 Author Posted August 15, 2014 Mam jeszcze pytanie czy na romie ze strony miui.com tez występują te błędy? Może jak wgram ten oryginalny rom to wróci wszystko do normy?
Numb Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 Bez Sklepu play może jest trochę lepiej na oficjalnym, ale apki z chińskiego sklepu raczej nie będą ci odpowiadać.
tomaxos Posted August 15, 2014 Author Posted August 15, 2014 Nie można doinstalowac sklepu play ręcznie? Zbędne apki można usunąć
Acid Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 Można. Wtedy prędzej czy później wyjdzie Ci na to samo co masz w MIUIPolska. Wysłane z MI4 W
eXclusive Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 jakby dali source to by społeczność zrobiła użytek z tej słuchawki, a tak to się można #$@#$$$ tylko.... także dzięki za tę słuchawkę 1
tomaxos Posted August 16, 2014 Author Posted August 16, 2014 Po wczorajszej aktualizacji do wersji 36 jest jakieś 30% lepiej. Poszukuję apki która samoczynnie będzie czyścić ram co jakiś okres czasu (najlepiej żebym mógł ustawić co ile). Znacie coś godnego uwagi?
OutSideR Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 chyba wzgledem wersji instalowanej lrzez chinczyka XD mam tez najnowsza, wszystko ok gdyby nie ta pamiec znikajaca w oczach
tomaxos Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Względem poprzedniej wersji tj 34. Zdecydowana różnica na plusP. S. jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem Redmi 1s - stan jak nowy - proszę pisać. 1
ddr Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Widzę że problem z ram dalej występuje. Szkoda trochę bo jak na tą półkę cenową to nie ma nic ciekawszego. Ciekawie się prezentuje newman k18, ale po historii z newmanem k1s nikt nie chce sprawdzić czy następca jest strawny. Ewentualnie można dołożyć i kupić coś lepszego. Do 200$ można kupić naprawdę fajne sprzęty takie jak coolpad f1 czy właśnie zenfone 5 którego w promocji można dorwać nawet za 150$ za wersję 2/16 (słabszych nie polecam). Cała nadzieja w updejtach lub aosp.
Recommended Posts