miszb Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Kilka dni temu po nocy (telefon był podłączony do ładowarki) zauważyłem, że przy ekranie blokady telefon nakazuje mi wprowadzić PIN (nigdy wcześnie tego nie robił, nie był wyłączany), po wpisaniu PINu pojawił się kolejny komunikat: "Wprowadź hasło Aby odblokować urządzenie, wpisz hasło" Nigdy nie ustawiałem mu żadnego hasła, nie rozumiem co się dzieje, żadne tematy tutaj, ani na innych forach nie opisują takiej sytuacji (albo jestem za mało techniczny, żeby zrozumieć podobieństwo) Informacje dodatkowe: Telefon jest normalnie połączony z siecią, ale nie mogę robić nic poza zobaczeniem powiadomień i tym co jest w panelu z przyciskami takimi jak dane mobline, wi-fi latarka etc. Pojawiło się powiadomienie o jakiejś aktualizacji systemowej i potrzebie ponownego uruchomienia kilkanaście godzin przed zaobserwowaniem problemu, ale nie uruchamiałem ponownie, przed wystąpieniem problemu (uruchomiłem ponownie w trakcie, na wszelki wypadek) EDIT: Telefon jest z polskiej dystrybucji. Hasło do konta mi nie pasuje. Edytowane 20 Lutego 2018 przez miszb
preston2009 Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 Jaki soft miałeś? TWRP zainstalowałeś?
wrzesinski1 Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Mam to samo nowy telefon, Polska dystrybucja soft global, nic nie było instalowane z wyjątkiem programu do przenoszenia danych. chciałem odblokować ekran i hasło nie działa. Edytowane 9 Marca 2018 przez wrzesinski1
pq78 Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Kolega to miał. Zrobił Factory Reset z poziomu powiązanego Gmaila. Można też z konta Xiaomi. Jeśli chcesz ratować dane to może magicy forumowi doradzą.
wrzesinski1 Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Dziękuję zadziałało. Ustalam z żoną wszystko od początku, będę pilnował jej aby zrobiła to dobrze. ps. Aktualizacja likwiduje kilka bagów związanych z blokadami etc
kamillm Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi