arttur07 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Sprawa wygląda następująco: Postanowiłem zmienić sieć i od wczoraj(18.02) jestem w T-mobile po migracji z play. Numer mi przenieśli, niby wszystko ok. W niedzielę rano tylko musiałem uruchomić telefon ponownie, żeby zaczęły działać dane mobilne. Jednak od wczoraj nie mogę wykonywać połączeń wychodzących z mojego telefonu. Jak ktoś do mnei dzwoni- jest ok, pisać i odbierać smsy mogę, internet też działa bez zarzutu. Tylko te połączenia. Domyślnie używałem pierwszego slotu na karte SIM. Dziś jednak w ramach testu umieściłem kartę w drugim slocie czyli nanoSIM i co? I wszystko działa- łącznie z połączeniami wychodzącymi... Czy ktoś ma jakiś pomysł z czym to może być związane? Nie mam na razie innej karty żeby sprawdzić w pierwszym slocie. Telefonu używam od czerwca/lipca zeszłego roku i nie miałem żadnych zastrzeżeń. To pierwsza niedogodność jaka sie pojawiła.
saataniel Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 A w 1 slot wkładałeś inną karte i sprawdziłeś czy to tylko na tej czy może na innych też?
arttur07 Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 Tak, dziś sprawdziłem na dwóch innych kartach- z premium mobile i orange. Żadna z nich nie miała problemu z wykonywaniem połączeń z pierwszego slotu. Tylko moja. W drugą stronę podobnie- na innych telefonach moja karta działa bez zarzutu oraz na drugim slocie u mnie w telefonie.
arttur07 Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Opublikowano 27 Lutego 2018 Up. Wymieniłem dziś kartę w T-mobile. Dalej to samo- czyli wygląda na to, że to wina telefonu. Na innych kartach działa poprawnie.
mariusz.ur Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Skoro na innych kartach sim działa poprawnie to jaka to usterka telefonu ?
Rekomendowane odpowiedzi