Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam Redmi note 4 Global (SnapDragon) 3/32 od lipca albo sierpnia. Moje poprzednie 2 telefony pożegnały się ze mną właśnie przez gniazdo ładowania, dlatego w tym tel dbałem o to naprawdę mocno. Pare razy się zdarzyło że wgl dotykałem telefon podczas ładowania, nie spadł mi nigdy jak się ładował, nie pociągnąłem za kabel ani nic. Wczoraj wróciłem (właściwie już dzisiaj) o godzinie 1 do domu, podpiąłem ładowarkę ii.. non stop dźwięk odłączania i podłączania ładowarki. Poszedłem po inna ładowarkę ii... Jak trzymałem w jednej pozycji to ładowało, jak nie to nie. Wróciłem do pokoju, przedmuchałem to gniazdo, później wziąłem odkurzacz, ii.. wyssałem to co tam było (tzn. no nwm czy tam były jakieś syfy) ii.. podłączyłem, o dziwo jakoś działa, jak tak naprawdę mocno wepcham, to ładuje i nie przerywa. W sumie jak tak popatrzyłem na necie to.. wymiana gniazda nie była by tragedia, tym bardziej, że mam od nowości jakby uszkodzony mikrofon, tzn. każdy mówi że słabo mnie słychać. A mikrofon jest na płytce z gniazdem. Ale się rozpisałem.. 

W sumie chodzi o to, że niewiem jaką płytkę z tym gniazdem mam zamówić. Są takie płytki bardziej prostokątne na czarnym pcb, i są jeszcze 2 rodzaje takiego bardziej kształtnego na niebieskim pcb. Szukałem trochę w necie, na allegro oczywiście jest, że płytka jest do note 4, i nic więcej, także można się domyślać. Patrzyłem na YouTube, googlu, ale nic nie znalazłem. Tylko chciałbym mieć 100% pewność że to na pewno to, a nie chce rozbierać telefonu, żeby to sprawdzić. 

Druga sprawa. Myślicie że dam radę sam to wymienić ? Co będę potrzebował?

Dzięki za pomoc. 

Opublikowano

W sumie mało szukałeś bo odpowiedzi są wszędzie w necie.

Czarny PCB jest dla modułu USB do modelu MTK. Ty masz niebieski PCB jak masz model Snapdragon. A i jeszcze do modelu Global EU warto poszukać tej oryginalnej bo troszkę się różni od chińskiej wersji ale to ciężko dostać.

Jak przerywa ładowanie po ruszaniu wtyczką to albo zapchane brudem, albo zalane albo luźne po wciskaniu wtyczki z brudem na siłę.

Wysłane z MI 6

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 4.02.2018 o 14:26, Acid napisał:

niebieski PCB jak masz model Snapdragon. A i jeszcze do modelu Global EU warto poszukać tej oryginalnej bo troszkę się różni od chińskiej wersji ale to ciężko dostać.

A na GLOBAL EU (snapdragon) czym się różni dokładniej? Bo nie wiem czy jest sens szukać dla EU czy kupić po prostu chińską...