krupek1 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Posiadam teleofn Xiaomi Mi note 2, niestety stłukł się ekran, potrzebna jest wymiana z całym modułem dotyku jak to zwykle bywa. Problem taki, że żaden serwis się tego nie podejmuje, bo twierdzą, że nie ma części. Telefon był kupiony w Aliexpress. Co w takiej sytuacji począć? Skąd wziąć części? Czy to sytuacja bez wyjścia i telefon jest do kosza? Ceny wyświetlaczy z Chin wahają się w okolicach 200 dolarów? To norma? Co polecacie w takim wypadku poczynić? Jakaś opcja z wymianą samego ekranu, bez modułu dotyku wchodzi w grę? Jakiś serwis polecicie? Edytowane 19 Stycznia 2018 przez krupek1
pawels Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Witam, Ruszyłeś jakoś temat ? Niestety mój egzemplarz również wymaga wymiany - LCD i digitizer działają a pajączek jest tylko mały na krawędzi no ale jednak wkurza. Również oglądałem wyświetlacze na aliexpress - są nawet z ramką co ułatwiłoby zadanie ale mam obawy o ich jakość. Rozważam też zakup najtańszej wersji 4/64 bez b20 - czasem się trafia za 230$ i przełożyć elektronikę z mojego ( 6/128 z b20 ) - pytanie czy się da - no i jest ryzyko niepowodzenia. Znalazłem chyba dwa serwisy w PL, które oferują wymianę ale cena 1100 - 1150 póki co odstrasza i stawia pod znakiem zapytania sens naprawy.
Acid Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Niestety cena ekranu nie jest proporcjonalna do ceny rynkowej telefonu. Kupisz na ali nowy za 1000 zł a ekran tyle samo z wymianą.
baku1991 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zerknijcie w dział o Mi Note 2 - tam kolega miał ten problem i znalazł serwis, który podjął się wymiany samego digitizera, koszt około 300 zł.
krupek1 Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 Niestety, odpuściłem naprawę, nie warta zachodu i środków finansowych.
Rekomendowane odpowiedzi