Skocz do zawartości

Przejście z softu testowego na stabilny - parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wersja softu ido_xhdpi_global_images_V8.5.2.0.LAIMIED_20170824.0000.00_5.1_global_d26b6c4212.tgz zawiera polski język? Chcę przejść na oficjalną stabilną wersję. Obecnie mam najnowszą z miui polska. Z wgranym twrp przejdę bez problemu na global stable?

Opublikowano (edytowane)

O ile wiem, zawiera polski.

Możesz przez fastboot albo twrp - u mnie na pewno trzeba było na redmi 4a (global 6.0 i 7.1.2) po globalu wgrać jeszcze paczkę wyłączającą szyfrowanie partycji /data, nie wiem czy tu też, ale jeśli się bez niej nie odpali to wróć do TWRP i wgraj to jeszcze - http://en.miui.com/thread-310923-1-1.html

Edytowane przez Orjon
Opublikowano
10 minut temu, carolef napisał:

Czy wersja softu ido_xhdpi_global_images_V8.5.2.0.LAIMIED_20170824.0000.00_5.1_global_d26b6c4212.tgz zawiera polski język? Chcę przejść na oficjalną stabilną wersję. Obecnie mam najnowszą z miui polska. Z wgranym twrp przejdę bez problemu na global stable?

Oczywiście że ma jeżyk polski. Przejdziesz, ale MiFlashem w trybie fastboot z opcją cleen all, czyli utratą danych.

Opublikowano
Oczywiście że ma jeżyk polski. Przejdziesz, ale MiFlashem w trybie fastboot z opcją cleen all, czyli utratą danych.

A można później bez problemu przywrócić dane z chmury xiaomi?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Można, ale nie wszystko tam ląduje. Danych aplikacji, raczej nie. Więcej można odzyskać z lokalnej kopii Miui, ale to też nie działa idealnie.

Opublikowano (edytowane)

Jak się tam robi roota? Nie zauważyłem, że miałem zaznaczoną opcję clean all and lock. 

Edytowane przez carolef
Opublikowano

To zablokowałeś bootloader. Roota tam się robi trudno. Jak root to lepiej rom eu. Żeby odblokować bl musisz użyć ponownie MiUnlocka.

Opublikowano

Po zalogowaniu się do konta xiaomi nie przywróciło mi smsów ani historii połączeń.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...