Jump to content

Aktualizacje i romy MIUI Russia - dla Virgo

lg4xhd

Recommended Posts

Jednak te nasze MI NOTE nie do końca pozostało samo sobie.

Nadal wychodzi na niego rosyjskie MIUI:

https://miui.su/firmware_manager/model_view/298/

Czy ktoś może to testował, orientuje się czy ma to język polski ?

Z czego wiem, bazuje to na kompilacjach CANRO (od MI3.MI4) bo to bardzo podobne podzespoły.

Czy jest możliwość aby nasza ekipa z MIUIPOLSKA wydawała podobne kompilacje dla VIRGO na bazie CANCRO ? Myśleliście może o takim rozwiązaniu Panowie Administratorzy ?

Pozdrawiam.

tego nie wiem. Showmax jako aplikacja się odpala ale nie mam tam konta zeby sprawdzić czy się odtwarza.

Netflixa nie znajduje sklep google play. Piszę aplikacja niezgodna z urządzeniem.

Ale playery TVN, ONET itp. działają, czyli DRM raczej przechodzi...nie wiem dlaczego netflixa nie da się zainstalować, hmm

@Lex Luthor

A na MIUI to działa? Bo z tego co tu jest napisane nie powinno:

https://www.xda-developers.com/netflix-app-currently-unavailable-for-rootedunlocked-users/

To nie działa na urządzeniach z odblokowanym bootloaderem, rootem itp. - :/

Edited by lg4xhd

Global Stable 8.1.4 i oprócz rotacji ekranu to jedyny błąd to pływające powiadomienia ekranu dla Whatsapp (pojawiają się na ułamek sekundy). Betraia trzymała lepiej na MIUI 9 od xiaomi.eu. Soft sprzed roku niestety, czekam na update do 9.

• Like 1

14 minut temu, Lex Luthor napisał:

Global Stable 8.1.4 i oprócz rotacji ekranu to jedyny błąd to pływające powiadomienia ekranu dla Whatsapp (pojawiają się na ułamek sekundy). Betraia trzymała lepiej na MIUI 9 od xiaomi.eu. Soft sprzed roku niestety, czekam na update do 9.

Tak tez myślałem.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

@Lex Luthor

A jak mogą coś poprawić jak to był już ostatni MIUI soft na ten telefon ?

Coś się jeszcze szykuje ?

Co do MoKee. Ja mam obecnie wersję z 2 lutego i chodzi spoko wszystko jak wcześniej.
Tylko te dwie wersje przejściowe, styczniowe (kernel z CANCRO) miały takie poważne problemy.

Czekam jeszcze, aż dodadzą nowe tłumaczenia bo trochę ich dopisałem w ostatnich tygodniach  i wrzucam jakąś nowszą wersję :)

Edited by lg4xhd

Drakonian pisał, że ostatni ale nie jestem pewien czy chodziło mu, że 9.2.3 jest ostatnim wypustem. Teoretycznie wsparcie kończy się na Miui 9, a Miui 10 ma wyjść w sierpniu. Jest więc czas na jeszcze jedną aktualizację, która dawała by choćby pełną funkcjonalność skarbca, skrótów blokady po lewej stronie itd.