mati2004r Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witam, Mam telefon Xiaomi Redmi 4A i od nowości nie ma wibracji (w trybie cichym i wgl brak wibracji), myślałem że problem jest natury mechanicznej więc wysłałem telefon do serwisu. Telefon wrócił i miał wibracje lecz po przywróceniu ustawień fabrycznych problem powrócił i nigdzie nie mogę znaleść rozwiązania. Problem leży w jakiś ustawieniach bądź może w systemie. W każdym razie w trybie cichym i w ustawieniach "Dźwięki i wibracje" niestety nic nie działa. Proszę o pomoc.
mati2004r Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Dodam jeszcze, że wchodziłem do głównego menu telefonu co się wpisuje tam kod: *#*#????#*#* itp i wchodziłem w opcję wibracji i tam można zrobić test lecz też nie wibruje. Trochę dziwne bo telefon na pewno posiada wibracje jak już wspominałem wyżej.
vvvzc Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Hmmm pobierz jakąś apke na wibrację ze sklepu i sprawdź czy wtedy będzie wibrował jak nie to możliwe że to jednak mechaniczny problem i masz jakiegoś pecha
mati2004r Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Sprawdzałem apka i nic. Mechaniczny nie powinien być bo wibracje działały przed zrobieniem ustawień fabrycznych.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jaki soft (Wersja MIUI)? Chyba to kwestia softu, ale jeśli masz zablokowany bootloader to tak łatwo nie wgrasz nowszej wersji (albo starszej), no chyba że global dev można by spróbować.
mati2004r Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 A tego to nie wiem, jak to sprawdzić?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ustawienia -> Informacje o telefonie
mati2004r Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Znalazłem: Miui global 8,5 (stabilna)8.5.7.0
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Czyli najnowszy global. Hm, może to kwestia softu, ale niestety downgrade'u w łatwy sposób raczej nie wykonasz jeśli masz zablokowany bootloader. Sprawdź czy masz zablokowany, wchodząc w opcje programistyczne (tapnij kilka razy w wersję miui aż będzie monit jesteś już programistą) i w Stan odblokowania Mi
mati2004r Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zrobiłem do tego "jesteś już programista" ale takiej opcji co wspomniałeś nie mam.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Musisz wejść w Dodatkowe ustawienia -> Opcje programistyczne
mati2004r Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Znalazłem: urządzenie jest zablokowane. Mam odblokować?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Raczej będziesz musiał. Inaczej nie zainstalujesz innego softu, chyba że chcesz się bawić w wyjmowanie obudowy i zwarcie punktów na płycie głównej, co z miejsca anuluje gwarancję...
mati2004r Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zarejestrowałem się na tej chińskiej stronie, pobrałem na komputer program, rozpakowałem i nic tu nie działa. Jak się go odpala?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 W sensie jaki program? miflashunlock? Musisz go odpalić plikiem... miflash_unlock
Rekomendowane odpowiedzi