Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim Amazfit Pace. Zegarek mam ponad miesiąc. Bateria standardowo trzymała mi około 4 dni. Ciągle mam zegarek połączony z telefonem, powiadomienia włączone, rom globalny. Od niedzieli dzieje się coś dziwnego. Po naładowaniu w niedziele zegarek wyłączył się po około 48h. Wczoraj naladowalem do 100% i w ciągu 7g snu z zegarka uciekło 40% baterii. Przywrócilem ustawienia fabryczne. I w tej chwili, w ciągu 7 h zjechało kolejne 40% baterii. Wyjdzie na to że zegarek nie wytrzyma doby. Ktoś ma może jakieś pomyślę co się mogło stać? Czy pobyt w hotelu z ogromem różnych Wi-Fi dookoła może mieć na to wpływ? Bo zaczęło się to w sumie dziać odkąd się w hotelu zameldowałem. Ktoś coś? 

Opublikowano
21 godzin temu, chudybws napisał:

Rozparuj, wyczyść dane aplikacji i sparuj na nowo. Jak nie pomoże to będzie trzeba myśleć nad wgraniem na nowo romu

Z początku myślałem że pomogło bo bateria spadała wolniej. Ale i tak wytrzymał jakieś 20h co normalnym wynikiem  nie jest. Może spróbuję apke z chińskiego marketu i zobaczymy czy coś pomoże 

Opublikowano (edytowane)

Niestety ale to chyba nie wina oprogramowania. Naladowalem do 100%, w ciągu godziny zleciało 10% na wyświetlaczu zaczęły się pojawiać dziwne kreski. Zegarek się wyłączył.  Następnie  włączyłem go, za chwilę to samo dziwne rzeczy na wyświetlaczu i wyłączył się i teraz już nie idzie go włączyć... Jakieś rady? 

Edit/ nie tyle co zegarek nie działa bo telefon wykrywa go jako połączonego, pokazując takie informacje jak stan baterii. Jednak wyświetlacz pozostaje czarny

Edytowane przez Gaidden
Opublikowano

U mnie skończyło się tak, że problemy z baterią to był początek "zabawy". po dwóch dniach takiego drenowania baterii padł ekran. W sensie sam wyświetlacz, zegarek normalnie łączył się z telefonem, ale albo migał chwile na biało albo pozostawał czarny. Skończyło się, krótką wymianą maili z Geabestem i wysyłką w ramach gwarancji... zobaczymy jak się sytuacja skończy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Gaidden i jak sytuacja? mój tez trzyma kilka godzin.wszystko stało się po updacie...

Edytowane przez mrosi
Użyj znaku "@" z nickiem aby do odbiorcy dotarło powiadomienie.
Opublikowano

Witam mam wersje Angielska?

Dziś wygrałem 1.3.5 

Mówicie o tej aktualizacji ? Czy o wersji chińskiej

Bo trochę strachu mi narobiliscie teraz :-) zegar z Gearbest

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A ile wydałeś na wysyłkę do nich? Tak ciekawości, bo jak sprawdzałem z ubezpieczenia na 400zł wyszło mi 70zł.

Ja nie miałem ochoty im odsyłać, bateria trzyma jakieś 20-24h, nie mierzy pulsu.

Dali mi refuba $26 i kupiłem drugiego dopłacając $64.74  :) + punkty jakie miałem u nich.

Stary będę miał na testy aplikacji :P

Edytowane przez Lector
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Dwa miesiące 5 dni luksus, od 3 dni jeden dzień i zgon.  Rozparowałem, wgrałem na nowo aplikacje i przez 20 godz spadło tylko do 58 %. ( w tym rower z gps i pulsem). Potem w ciagu 2 godz do zera. Wersja 1.3.6

ktoś może potwierdzić ze jest jakiś szerszy problem czy u mnie sie coś zesrało :(

Opublikowano

Hejka, mam podobny problem, zegarek w trybie tylko powiadomień po 5 miesiącach od około 2 dni wytrzymuje też 2 dni ( wcześniej 5 lekko). Aktualizowany na bieżąco. Jakieś pomysły ktoś? coś? Czy tylko gwarancja?
Pozdrawiam

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

witam.

u mnie podobnie i zaczalem szukac co to moze byc i nie jestem odosobniony. telefon mam od miesiaca. pierwsze 3 tygodnie dzialal super. ostatni tydzien jakis dramat. potrafi sie rozladowac w 24h na trybie samolotowym. myslalem ze moze przez uzywanie na mrozie ale byl caly czas na rece. przywrocilem do ustawien fabrycznych i nic nie pomoglo. dodatkowo nie dziala kompas ani puls. 

kipiony w Polsce wiec bede reklamowal.

dam znac jak sie skonczy sprawa

Opublikowano

Zrobiłem dzisiaj factory reset zegarka i jutro dam znać czy w moim przypadku coś pomogło (z tego co czytałem u niektórych żadnej poprawy albo tylko chwilowa) - ale trzeba próbować.

Opublikowano
Zrobiłem dzisiaj factory reset zegarka i jutro dam znać czy w moim przypadku coś pomogło (z tego co czytałem u niektórych żadnej poprawy albo tylko chwilowa) - ale trzeba próbować.

Wygląda na to że po resecie narazie jest ok na 10 h spadło 5%. Zobaczę jak będzie dalej i dam znać.

Opublikowano

Wyglada na to, że coś w aplikacji nie halo. Po rozparowaniu z tel bateria trzymała. Zrobiłem reset. Dziś była aktualizacja aplikacji , sparowaliśmy na nowo i na razie jest ok.  Jakiś chyba bałagan w aktualizacjach , bo niemożliwe że wszystkim tak wydajność spadła. Pozdrawiam

Opublikowano

Czy ktoś z Was opanował już temat do końca. Ja mamteraz to samo zegarek ma nie całe 2 miesiące. restart do fabrycznych pomaga tylko do pierwszego ładowania. ROM version: 1.3.6d

Opublikowano

Dam znać jutro jak po 1wszym ładowaniu od resetu, na chwilę obecną zegarek wytrzymał 5 dni 20h i jest jeszcze 14 %.

Opublikowano
Dam znać jutro jak po 1wszym ładowaniu od resetu, na chwilę obecną zegarek wytrzymał 5 dni 20h i jest jeszcze 14 %.

Wygląda na to że w moim przypadku po resecie zegarka jest wszystko ok - bateria trzyma jak na początku. Zegarek soft 1.3.6d, aplikacja amazfit watch 2.1 algorytm 1.1.09

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...