paeru Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Hej wszystkim, mam taki problem - dzisiaj od GearBesta dostałem Mi5s Plus. Na wstępie przy konfiguracji nie działał czytnik palca - wywalało apkę do konfiguracji, później okazało się też, że aparat nie działa. Stało się - po kilku minutach szukania i sprawdzania, czy na pewno Miui jest w wersji global, zorientowałem się, że wgrany rom to firmware z wersji 5s (bez plusa). Najgorzej, że nie da się wgrać poprawnej wersji softu przez miflash, nie da się wgrać poprzez aktualizację .zip, odblokować bootloadera też nie - bo nie da się połączyć konta z telefonem (telefon widoczny jest jako mi5s). Czytałem coś na temat kabla deep flash, ale ponoć od któregoś softu nie działa. Czy ktoś ma jakiś pomysł, jakby można podziałaś z tym telefonem? Będę bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki. Edytowane 22 Listopada 2017 przez paeru
Victor Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 Na twoim miejscu bym napisał do MiCenter prośbę o wycenę, a następnie do GB i podał im kwotę 3 razy większą.
Zexon72 Opublikowano 23 Listopada 2017 Opublikowano 23 Listopada 2017 @paeru Po takiej operacji sprawdź, czy masz poprawne numery IMEI - prawdopodobnie nie. Telefon generalnie do postawienia bez problemu boxem serwisowym - jakby co pisz na PW.
paeru Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Hej, dzięki za odpowiedzi. Na razie zgłosiłem GB i czekam co oni na to. Próbuję jeszcze z odblokowaniem Bootloadera, wiem że czasami trzeba czekać co najmniej 72h, chociaz już na etapie łączenia urządzenia z kontem (w opcjach programistycznych) wyskakuje błąd 86023 hardwarled. Co do IMEI - oba są OK. Bardzo dziękuję @Zexon72 za ultra szybkie zajęcie się tematem, tj. postawienie prawidłowego oprogramowania od zera. Telefon chodzi, aż miło Edytowane 2 Grudnia 2017 przez paeru
Rekomendowane odpowiedzi