Pietr Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Witam. Mam dość specyficzny problem z przednią kamerą. Jej obraz jest odwrócony (do góry nogami) w każdej aplikacji. Mam tak od kiedy mam telefon. Czyli ok. miesiąca. Myślałem, że kamera jest uszkodzona. I z racji, że praktycznie jej nie używam to olałem sprawę. Ale wyszła nowa aktualizacja która ma zastosowanie przedniego aparatu. Tylko nie rozpoznaje twarzy bo jest do góry nogami... I tak jest w każdej aplikacji. Od wbudowanych poczewnętrzne alternatywy. Robiłem już wipe I wgrywałem MIUI na nowo, bez rezultatu. Zaś na custom romach np. LineageOS wszystko działa jak powinno. Więc jest to wina MIUI. Ktoś ma jakieś rady?
Karls Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) A masz jakiś mod, np. w Magisk, który odblokowuje camera2api? Opis twojego problemu to wypisz wymaluj definicja bugu MIUI9, z którego powodu do odwołania nie ma odblokowanego wsparcia dla tego api w xiaomi.eu. Edytowane 22 Listopada 2017 przez Karls 1
Rekomendowane odpowiedzi