msnGG Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Wgrałem ostatnio xiaomi.eu z MIUI 9 na pokładzie i bateria zaczęła bardzo szybko spadać. Przy nawet 10-cio minutowym oglądaniu bateria spadała o ~10% przy średniej jasności. Miałem wszystko zoptymalizowane przez panel sterowania. Wytrzymałem tak z tym jeden dzień teraz zostaje na globalu. Co mogło być tego przyczyną ? Znalazłem także buga: Przy oglądaniu filmów na YouTube miałem możliwość wyboru 1080 i 1444 p gdy rozdzielczość ekranu to 720 p @Acid masz kontakt z coderem eu? Jeśli tak to prosiłbym o przekazanie.
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 To nie jest normalne, mi przy co prawda dosyć minimalnym podświetleniu ale bateria trzymała w porządku tak jak powinna. Gdy czasem były problemy - pomagał restart. Może u cb też by pomógł, gdybyś na globala nie wrócił, ewentualnie wipe cache, dalvik.
Bigus Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Posiadam redmi 4a z oficjalnym rom'em bateria trzyma mi tylko ok 1,5 dnia. Wydaje że może wyciągnąć więcej i oto jest pytanie. Czy po zainstalowaniu miui polska będzie lepiej czy gorzej ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Tego nikt nie wie. Nie zawsze musi być lepiej, musisz sprawdzać u siebie Ja na global beta z androidem 7 nie mam większych problemów. 1
Bigus Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 3 minutes ago, Orjon said: Tego nikt nie wie. Nie zawsze musi być lepiej, musisz sprawdzać u siebie Ja na global beta z androidem 7 nie mam większych problemów. Boje się właśnie próbować bo potem chyba będzie ciężko z powrotem do oficjalnego oprogramowania
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Global Beta to jest oficjalne Jak odblokujesz bootloader to już w ogóle będziesz mieć bardzo łatwo. Gwarancji nie tracisz, a korzyści masz sporo. 1
Rekomendowane odpowiedzi