Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jest możliwość wykonania 2 partycji, żeby jedna była "systemowa", a na drugiej trzymać sobie inne pliki, albo czy jest jakiś inny sposób, żeby po każdym wgrywaniu systemu nie czyściło całej pamięci telefonu?

Opublikowano
2 godziny temu, pitt.eer napisał:

Witam. Czy jest możliwość wykonania 2 partycji, żeby jedna była "systemowa", a na drugiej trzymać sobie inne pliki, albo czy jest jakiś inny sposób, żeby po każdym wgrywaniu systemu nie czyściło całej pamięci telefonu?

Według mnie nie. To nie komputer PC i Windows, żeby zarządzać wielkościami i położeniem partycji. Mogę jednak się mylić, więc najlepiej byłoby, gdyby wypowiedział się @Acid.

Opublikowano

Coś gdzieś kiedyś o takiej możliwości słyszałem, tylko nie pamiętam ani jakiego tel to dotyczyło ani jakiego Andka.

1 godzinę temu, mrosi napisał:

Według mnie nie. To nie komputer PC i Windows, żeby zarządzać wielkościami i położeniem partycji. Mogę jednak się mylić, więc najlepiej byłoby, gdyby wypowiedział się @Acid.

Czyli jak mi się znudzi jakiś Rom to przy flaszowaniu nowego jeśli nie zrobię kopii zapasowej to wszystko idzie w kosmos? I tak za każdym razem?

Opublikowano
9 minut temu, pitt.eer napisał:

jeśli nie zrobię kopii zapasowej to wszystko idzie w kosmos? I tak za każdym razem?

Jeśli masz znaczące dane na telefonie to zawsze zalecany jest backup w razie czego. Wgrywając rom przez aplikacje aktualizacje dane zostają, przez TWRP z wipe traci się je, wgrywając Miflashem z opcja clean.all również. Także, żebyś mógł spać spokojnie, rób zawsze backup ;)

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...