pitt.eer Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Witam. Czy jest możliwość wykonania 2 partycji, żeby jedna była "systemowa", a na drugiej trzymać sobie inne pliki, albo czy jest jakiś inny sposób, żeby po każdym wgrywaniu systemu nie czyściło całej pamięci telefonu?
mrosi Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 2 godziny temu, pitt.eer napisał: Witam. Czy jest możliwość wykonania 2 partycji, żeby jedna była "systemowa", a na drugiej trzymać sobie inne pliki, albo czy jest jakiś inny sposób, żeby po każdym wgrywaniu systemu nie czyściło całej pamięci telefonu? Według mnie nie. To nie komputer PC i Windows, żeby zarządzać wielkościami i położeniem partycji. Mogę jednak się mylić, więc najlepiej byłoby, gdyby wypowiedział się @Acid.
pitt.eer Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 Coś gdzieś kiedyś o takiej możliwości słyszałem, tylko nie pamiętam ani jakiego tel to dotyczyło ani jakiego Andka. 1 godzinę temu, mrosi napisał: Według mnie nie. To nie komputer PC i Windows, żeby zarządzać wielkościami i położeniem partycji. Mogę jednak się mylić, więc najlepiej byłoby, gdyby wypowiedział się @Acid. Czyli jak mi się znudzi jakiś Rom to przy flaszowaniu nowego jeśli nie zrobię kopii zapasowej to wszystko idzie w kosmos? I tak za każdym razem?
kamillm Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 9 minut temu, pitt.eer napisał: jeśli nie zrobię kopii zapasowej to wszystko idzie w kosmos? I tak za każdym razem? Jeśli masz znaczące dane na telefonie to zawsze zalecany jest backup w razie czego. Wgrywając rom przez aplikacje aktualizacje dane zostają, przez TWRP z wipe traci się je, wgrywając Miflashem z opcja clean.all również. Także, żebyś mógł spać spokojnie, rób zawsze backup
Nezumi Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi