Wiskas Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Witam od jakiegoś tygodnia notorycznie atakuje mnie ten załączony na obrazku komunikat-na obu przeglądarkach. Instalowałem Kaspersky/skanowałem/MIUI virus scan i niby wszystko jest oki. Ale gdzieś siedzi jakiś syf, również aplikacja poczta.o2 notorycznie meczy mnie ze wykryła niepożądane działania i żąda weryfikacji (captcha) nic ciekawego nie znalazlem w sieci. Ma ktoś jakiś pomysł? Nie chcę robić formataa,trochę mi szkoda ustawień. Bootloader mam zablokowany/brak roota. Ta wiadomość wyskakuje od czasu do czasu nie caly czas. Przez rok telefon działał bez zarzutu..ma ktoś jakąś radę? Wszystko jest up to date. Edytowane 18 Października 2017 przez Wiskas
mariusz.ur Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 @Wiskas to samo było u mojej żony na huawei p8 . Pomogło odinstalowanie aktualizacji chrome i ponowna instalacja
mrosi Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 2 godziny temu, mariusz.ur napisał: @Wiskas to samo było u mojej żony na huawei p8 . Pomogło odinstalowanie aktualizacji chrome i ponowna instalacja Tylko to nie tylko dotyczy Chrome, ale i wbudowanej przeglądarki. 14 godzin temu, Wiskas napisał: Wszystko jest up to date. Pytanie najważniejsze: gdzie kupiłeś telefon? Być może masz zainstalowany jakiś syfiasty ROM.
Wiskas Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Nie, wszystko było cacy do tego syfa złapałem jakieś dwa tygodnie wstecz. Telefon kupiony rok temu przez Ali w MI store na globalu. To nie to. Aktualizacje wszyskich apek zrobile dwa dni temu ale to nic nie dało. W sumie nie miałem tego problemu przed aktualizacją do 8.5. Ale ogolnie coś mi tu śmierdzi.
pawel188 Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 zrob hard reset i tyle szkoda nerwow i nie ma co ryzykowac
Nezumi Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Jeżeli antywiry nic nie znajdują (i to nawet kaspersky) to raczej to nie jest wirus i reset tutaj wiele nie da. Wyczyść sobie dane apki internet i chrome.
Wiskas Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 No właśnie też zaczynam podejrzewać że to nie wirus. Jest to kompletnie losowe, przegladarka dziala bez problemu a za chwilę bum i komunikat. Z ciekawości ściągnę jeszcze jedną przeglądarkę. Ogólnie to Google sie czepia jak w polu szukaj piszę,jak klikam ulubione strony to jest oki. Właśnie przyszła nowa wersja browsera od MIUI robię aktualizacje. Dane aplikacji czysciłem w pierwszej kolejności i nic. Dziwny BUG....narazie szukam rozwiazania nie lubię robić wipa, tak ładnie wszysto pokonfigurowane....
Rekomendowane odpowiedzi