kloss Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Witam, mam problem z podłączeniem Redmi Note 4 X z telewizorem. Telefon można sparować z telewizorem za pomocą funkcji ekranu bezprzewodowego z pozycji telefonu oraz funkcji wifi direct w telewizorze. Oba urządzenia "widzą się". Problem zaczyna się w momencie, kiedy chcę coś przesłać z telefonu na telewizor jakąś treść (np. zdjęcie). Po wejściu do galerii, wybraniu konkretnego zdjęcia, telefon w ogóle nie pokazuje ikonki umożliwiającej przerzucenia go na ekran telewizora (w Xiaomi to taki telewizorek). Proszę o poradę, co może być nie tak. Czy może gdzieś nie zostały nadane odpowiednie uprawnienia - telefon użytkuje osoba, która nie jest skora do zezwalania wszystkim aplikacjom na wszystko . Oprócz tego egzemplarza użytkuję jeszcze 3 inne - 1 Redmi Note 3 i 2 Redmi Note 4 i w żadnym z nich nie występuje ten problem. Edytowane 15 Października 2017 przez kloss
tomcio_paluch1 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Dnia 14.10.2017 o 14:32, kloss napisał: Proszę o poradę, co może być nie tak. Czy może gdzieś nie zostały nadane odpowiednie uprawnienia - telefon użytkuje osoba, która nie jest skora do zezwalania wszystkim aplikacjom na wszystko . Mam dokładnie taki sam problem Redmi 4x. Czy może ktoś rozwiązał? Edytowane 27 Grudnia 2017 przez mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! 1
wenazyr Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Oprócz wifi direct u mnie musi być jeszcze włączony Screen Share w telewizorze gdzie wskazuje telefon dopiero wtedy parują się urządzenia i widzę obraz mojego pulpitu z telefonu na monitorze telewizora. Poszukaj może u Ciebie też jest coś podobnego i trzeba to włączyć.
MD13 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Jaki masz tv. Ja mam Sharpa i Samsunga i z mi note i mi5 nie ma problemu z połączeniem. Jednak szczerze na Samsungu chodzi to lepiej. A jeszcze jedno na mi note na któryś tam aktualizacji miałem problem z połączeniem ale w następnych już było oki. Może to po prostu jakiś bug. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
tomcio_paluch1 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Mam Samsunga. Na chwilę obecną aby mieć możliwość przesyłania multimediów na Tv korzystam z aplikacji zewnętrznych iMediaShare lub AllConnect. System po najnowszej aktualizacji niestety nie posiada przycisku wskazanego przez kolegę "kloss".
slawek.n Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Wchodzę na galerie. Wyświetla się zdjęcie i wybieram więcej. Tam jest opcja Projekcja. Klikam i pokazuje się mi mój tv samsung. Wszystko jest w jednej sieci. Klikam na nazwę tv i zdjęcie wyświetla się na ekranie.
Rekomendowane odpowiedzi