Skocz do zawartości

Problem z przesłaniem obrazu na telewizor - ekran bezprzewodowy (direct)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam problem z podłączeniem Redmi Note 4 X z telewizorem.

Telefon można sparować z telewizorem za pomocą funkcji ekranu bezprzewodowego z pozycji telefonu oraz funkcji wifi direct w telewizorze. Oba urządzenia "widzą się".

Problem zaczyna się w momencie, kiedy chcę coś przesłać z telefonu na telewizor jakąś treść (np. zdjęcie). Po wejściu do galerii, wybraniu konkretnego zdjęcia, telefon w ogóle nie pokazuje ikonki umożliwiającej przerzucenia go na ekran telewizora (w Xiaomi to taki telewizorek).

1.thumb.png.7849c0c49b008ab2f2d94f5f7759d914.png

Proszę o poradę, co może być nie tak. Czy może gdzieś nie zostały nadane odpowiednie uprawnienia - telefon użytkuje osoba, która nie jest skora do zezwalania wszystkim aplikacjom na wszystko :-D.

Oprócz tego egzemplarza użytkuję jeszcze 3 inne  - 1 Redmi Note 3 i 2 Redmi Note 4 i w żadnym z nich nie występuje ten problem.

Edytowane przez kloss
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.10.2017 o 14:32, kloss napisał:

Proszę o poradę, co może być nie tak. Czy może gdzieś nie zostały nadane odpowiednie uprawnienia - telefon użytkuje osoba, która nie jest skora do zezwalania wszystkim aplikacjom na wszystko :-D.

Mam dokładnie taki sam problem Redmi 4x. Czy może ktoś rozwiązał?

Screenshot_2017-12-27-17-42-13-044_com.android.settings[1].png

Edytowane przez mrosi
Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo!
  • Thanks 1
Opublikowano

Oprócz wifi direct u mnie musi być jeszcze włączony Screen Share w telewizorze gdzie wskazuje telefon dopiero wtedy parują się urządzenia i widzę obraz mojego pulpitu z telefonu na monitorze telewizora. Poszukaj może u Ciebie też jest coś podobnego i trzeba to włączyć.

Opublikowano

Jaki masz tv. Ja mam Sharpa i Samsunga i z mi note i mi5 nie ma problemu z połączeniem. Jednak szczerze na Samsungu chodzi to lepiej. A jeszcze jedno na mi note na któryś tam aktualizacji miałem problem z połączeniem ale w następnych już było oki. Może to po prostu jakiś bug.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam Samsunga. Na chwilę obecną aby mieć możliwość przesyłania multimediów na Tv korzystam z aplikacji zewnętrznych iMediaShare lub AllConnect. System po najnowszej aktualizacji niestety nie posiada przycisku wskazanego przez kolegę "kloss".

Opublikowano

Wchodzę na galerie. Wyświetla się zdjęcie i wybieram więcej. Tam jest opcja Projekcja. Klikam i pokazuje się mi mój tv samsung. Wszystko jest w jednej sieci. Klikam na nazwę tv i zdjęcie wyświetla się na ekranie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...