Skocz do zawartości

SyfMIUI bez możliwości wywalenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że próbowałem już każdego poradnika jaki tylko znalazłem na forum, który byłby chociaż minimalnie powiązany z moim problemem, przeszukałem też całe forum i nic nie pomogło więc od razu proszę moderatora o nie zamykanie tematu już na starcie.
A teraz temat sam w sobie.
Redmi Note 4 na MTK, 3GB/64GB, syfMIUI, dodatkowo chińskie syfMIUI, chciałbym jednak wgrać polskie, problem polega na tym ze ni cholery nie idzie odblokować bootloadera, flash'ować też się nie da, ogólnie nic. Telefon bo wejściu w fastboot sam się resetuje i uruchamia normalnie po paru sekundach, jak udało się go wpuścić w tryb edl to taka sama sytuacja, parę sekund i restart. Już nie wiem co mam z tym zrobić. Pozwolenie od chińczyka na odblokowanie jest, china dev przygotowany, tak samo MIUIpolska, ale co z tym zrobię jak się nie da, telefon po prostu nie pozwala sobie nic zrobić. 
Bardzo bym prosił o pomoc bo już tracę nadzieję.

Screenshot_2017-10-07-23-14-10-112_com.android.settings.png

Edytowane przez connor3234
Opublikowano

@connor3234 po pierwsze to musisz wiedzieć co robisz . W MTK nie ma trybu edl .Z fastboot wychodzi bo nie ma połączenia z pc ( brak sterowników ) . Odpal konsole i wpisz fastboot devices bez wciskania enter . Podłącz telefon w trybie fastboot i wciśnij Enter na pc . Sprawdź fastboot getvar all czy masz odblokowany bootloader . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...