Dirael Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) Tak jak w temacie, jakoś leniwie mam problem by zapamiętać własny numer telefonu i często zaglądam przez opcje do zakładki informacje o telefonie a tam nie widnie mój numer telefonu (we wszystkich innych telefonach bez problemu się wyświetla). Jest jakaś możliwość ustawienia tego? Sieć T-Mobile jakby to w czymś pomogło. Dodatkowo w informacjach "stan sieci" widnieje opcja "rozłączona" co jest niezgodne ze stanem faktycznym bo telefon jest ciągle aktywny czy to w LTE czy GSM Edited October 2, 2017 by Dirael Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Nr recznie sie dodaje a co stan sieci to masz cos nie tak bo wlaczylem dane mobilne i poprawnie sie wyswietla https://framapic.org/Y3rKU7jLvl01/j8D4onhJYgzV Послано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) 2 godziny temu, Dirael napisał: Dodatkowo w informacjach "stan sieci" widnieje opcja "rozłączona" co jest niezgodne ze stanem faktycznym bo telefon jest ciągle aktywny czy to w LTE czy GSM Wyłącz wifi i stan sieci zmieni się na połączony:) Edited October 2, 2017 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirael Posted October 2, 2017 Author Share Posted October 2, 2017 2 godziny temu, skay77 napisał: Nr recznie sie dodaje A jak to zrobić krok po kroku? Pierwszy raz mam styczność z xiaomi i myślałem ze automatycznie zczyta numer tak jak inne telefony... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Ustawienia -> Sieci komórkowe i SIM -> wybierasz kartę SIM -> tam edytujesz swój numer karty SIM i jej nazwę, co jest przydatne przy dual SIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panda Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 Witam, miałem podobny problem, nie chciałem rebootować etc., zaktualizowałem i nic, APN sprawdziłem nadal nic, wifi wyłączyłem i nic (choć u niektórych właśnie trzeba było włączyć po to by dane mobilne ruszyły, bzdura, ale tak było, nie u mnie), miałem dwie opcje: albo moja karta SIM szwankuje, albo aparat (REDMI NOTE 4). Wsadziłem kartę SIM do innego aparatu, tam też nie było transferu danych, czyli to SIM ;), ...ale tam zauważyłem w ustawieniach (czego nie wiedzieć czemu nie widziałem na swoim aparacie) że mam ROAMING włączony owszem na połączenia, ale na transfer danych nie! włączyłem, śmignął, przełożyłem kartę do swojego aparatu, śmiga :) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts