Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . czy w ustawieniach telefonu jest opcja , żeby automatycznie wyłączyć wi-fi i przesył danych , jak ekran zgaśnie. Nie mogę znaleźć .Dwa lata używałem Lumi z Windowsem i dopiero odnajduję się w Androidzie   .

Opublikowano

W ustawieniach zaawansowanych WiFi jest opcja włączonego WiFi w trybie uśpionym, domyślnie ustawiona na "Zawsze" (czyli działa cały czas), możesz zmienić na "Nigdy" i jeśli dobrze rozumiem, to powinno się wyłączać gdy telefon nie jest używany. MIUI9.

A danych chyba nie można wyłączyć w ten sposób, nigdy nie widziałem takiej opcji. Możesz spróbować programów typu Tasker i ustawić swoje reguły zarządzania ustawieniami, może zadziałają, choć też nie pamiętam czy w nowych wersjach Androida, system pozwala na takie zmiany, bo kiedyś to można było robić co się chce, a teraz w imię "bezpieczeństwa użytkownika", to nic nie można.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki właśnie tego szukałem .A jak z wyłączeniem wi-fi jest jeszcze jakaś opcja oprócz tej co podał mgcompany bo mi coś nie chce wyłączyć wifi ?

Edytowane przez szadoky
Opublikowano

To jest najlepsza opcja z tym wifi. Nie wyłączy się tak od razu. Nie przejmuj sie. Te telefony po przejściu w stan uśpienia wyłączają internet. Może to trwać 10 min około. Ustaw i zresetuj telefon .

• Like 1
Opublikowano

Teraz odwrotny problem .Po wyłączeniu wifi telefon po wybudzeniu nie łączy się za siecią. Wifi jest włączone , na pasku zadań ikonka jest podświetlona w ustawieniach siec jest widoczna jako zapisana i pisze ze połączono  , dopiero po naciśnięciu sieci łączy z nią .

Opublikowano

Jest jeszcze jedno - "skanowanie zawsze dostępne". Jeżeli ta opcja jest włączona w dużej mierze odpowiada za wybudzanie urządzenia. Spokojnie można to wyłączyć bez większego wpływu na działanie lokalizacji i innych procesów, a przy okazji zaoszczędzi się baterii.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...