ChrisGond Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Witam, wgrałem przed chwilą rom od MIui Polska , wcześniej miałem global 8,5 ncamieg czy jakoś tak, powie mi ktoś dlaczego teraz jak chce zrobić zdjęcie z rozmyciem tła to po kliknięciu w przełącznik portretowy od razu aplikuję mi 2x zooma? W wersji globalnej tak nie było. Teraz zeby zrobić coś z bliska musze się odsunąć na półtorej metra. Jakieś porady jak to wyłączyć?
sp4ubw Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Było. Nie zwracałeś uwagi na to. W tym trybie jest używany jako główny obiektyw o dłuższej ogniskowej, stąd masz ten zoom. Tak powinno być. Natomiast powinno ostrzyć z bliska w miarę, nie masz się też co przejmować napisem, że jesteś zbyt blisko obiektu, rozmycie i tak zadziała.
ChrisGond Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Telefon mam od 5 godzin, zrobiłem pare zdjęć w tym trybie na globalu i telefon fajnie rozmywał zdjęcia bez żadnego zooma. Na global roomie wygląda to tak swoją drogą. Zdjęcie nr 1 to global rom, zdjęcie nr 2 to miui polska jak dla mnie to na globalu szum o wiele mniejszy, i serio wnerwia mnie ten zoom teraz. Zaraz wróce do globala... Edytowane 25 Września 2017 przez ChrisGond
galakty Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Wyostrzyłeś na innej partii (jasności) i tyle. Chyba widzisz co się dzieje z autem na monitorze? To nie wina softu, tylko ręki. Edytowane 25 Września 2017 przez galakty
ChrisGond Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 dobra teraz problem jest inny.. wgrałem stable global roma przez twrp po czym zresetowalem telefon no i ... bootloop. Ciagle sie wlacza wchodzi w twrp openscriptrecovery i sie resetuje i tak caly czas. nie da sie wejsc nawet w TWRP recovery, próbowałem flashować na inne twrp przez fastboot ale nie daje, jak wgrywam twrp jakieś inne to albo wlacza sie tylko fastboot na telefonie albo twrp i z powrotem openscriptrecovery i reset. Jakieś sugestie bo chwilowo mam bricka...
galakty Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Oddaj do serwisu bo zaraz tak uwalisz, że nikt nie uratuje...
ChrisGond Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 aa tam do serwisu zaraz. Już naprawiłem. Godzinę to zajeło metodą prób i błędów ale jest. Jak by ktoś miał podobny problem. Na necie piszą żeby flashować na nowo TWRP lub próbować z innymi wersjami w moim przypadku nie pomogło. Co pomogło za to to zflashowanie fastbootem do stockowego chińskiego recovery, telefon odpali w recovery i potem na nowo można wgrać twrp, działa
Nezumi Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi