dario3 Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Witam, mam problem z łącznością bluetooth w samochodzie do zestawu głośnomówiącego wbudowanego w radio, nie łączy mi się od razu. Poprzedni Sony po odpaleniu radia łączył się natychmiast, przy Xiaomi następuje to dopiero po kilku- kilkunastu minutach. Ktoś wie jak zrobić aby od razu się łączył?
Soplus Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 Wykasowałeś w radio poprzedni telefon z pamięci parowania? Jeśli nie to wykasuj wszystko i sparuj z mi jeszcze raz.
Tomba Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Witam wszystkich, na początku zaznaczam, że zapoznałem się z podobnymi topicami i nie znalazłem odpowiedzi. Jestem posiadaczem 3 letniej Hondy Accord. Od 3 tygodniu użytkuję nowego Xiaomi mi6 z MIUI Polska - przynajmniej tak mówili jak sprzedawali mi fona (takie mam wyświetlane w ustawieniach fona: wersja MIUI by xiaomi.eu 85 stabilna 8.5.5.0 NCACNEG i Android 7.1.1 NMF26X) i nie mogę sobie poradzić z komunikacją z zestawem głośnomówiącym. Raz się łączy, a raz nie. Jak się już połączy, to samoczynnie się rozłącza po krótkim czasie używania i nie można go ponownie połączyć bez gaszenia silnika bądź restartu fona. Chyba najdłużej komunikacja utrzymywała się z 15 minut, ale często jest tak, że za Chiny nie idzie połączyć urządzeń. Natomiast bez problemów telefon komunikuje się z innym urządzeniami typu głośniki, słuchawki bluetooth. Byłem z problemem w serwisie Hondy i nie poradzili sobie. Wgrali ponownie soft do zestawu, ale nie przyniosło to pożądanego skutku. Co mam zrobić? Zakupić nowy zestaw i zapomnieć o zestawie fabrycznym? Byłoby to trochę dziwne rozwiązanie mając porządne auto z porządnym (do tej pory) zestawem głośnomówiącym. Pomóżcie Koledzy ! Edit: W międzyczasie uzgodniłem z firmą MiCenter aktualizację softu do najnowszej wersji MIUIPolska - zobaczymy czy to coś pomoże. Dam później znać. Edit: 07.12.2017 - zmiana softu na najnowszy MIUIPolska nie pomogła na komunikację z fabrycznym zestawem głośnomówiącym. Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Tomba Dopisanie informacji
ebok Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam również mam problem z łącznością w samochodzie. problem polega na tym że nie słyszę rozmówcy gdy do mnie dzwoni, radio się wycisza, odbieram z kierownicy i nic tylko szum... czasami się połączy ale częściej niestety nie jeżeli ktoś poradził sobie z tym problemem to proszę o podpowiedź.
bluemaniak Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Witam. U mnie telefon łączy się z zestawem fabrycznym ale jak odbiorę połączenie to po kilkunastu sekundach się rozłącza......gdyby ktoś się z tym uporał to dajcie znać. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
inso Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Witam, mam ten sam problem. Telefon łączy się z radiem a po kilkunastu sekundach rozłącza i łączy ponownie. Nie można z nikim porozmawiać na głośnomówiącym ani puścić muzykę bo ciągle rozłączanie i łączenie. Przeszukałem kilka for i nigdzie nie znalazłem rozwiązania problemu. Testowalem kilka wersji ROM i zawsze to samo. Kupujesz telefon za 2tys i z taka prosta sprawą xiaomi nie potrafi sobie poradzić... Wcześniej używałem Asusa i Huawei p9 i nie miałem żadnych problemów z bluetooth i tym radiem. Edytowane 19 Marca 2018 przez inso
bluemaniak Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Mam to samo odczucie co kolega. Telefon o takich parametrach a tu taka wtopa z bloutachem ..... może jakas aktualizacja to wyleczy .....Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
inso Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Jak ktoś znajdzie Rom na którym bluetooth działa poprawnie w aucie proszę o info. Pozdro Edytowane 20 Marca 2018 przez inso Pomylka
abnegat Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Mam teraz na pokładzie oreo - LineageOS 15.1 Poprzednio miałem AOSPA 7.3.1 - Paranoid Android Nie miałem i nie mam żadnych problemów z bluetoothem. Jeżdżę i używam codziennie.
qmax Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 To ja coś od siebie napiszę : aktualnie mam Mi6 z Globalem 9.5.3.0 , wcześniej poprzednie wersje Globala i nie mam ani nie miałem nigdy problemu z łączeniem się BT w samochodzie. Samochód to stare BMW e60 z 2004 r. Natomiast miałem problem (nie bezpośrednio z BT w telefonie) z modułem w samochodzie, nie łączył mi się z telefonem, radio też szwankowało, wymieniłem na inny moduł i jest wszystko tak jak było przed awarią. Wniosek jaki mi się nasuwa jest taki, że może same moduły obsługujące wam BT w aucie nie są do końca kompatybilne z nowym BT 4.0 w Mi6. Ale to takie moje luźne przemyślenia, niekoniecznie mogą mieć odzwierciedlenie w rzeczywistości
orte Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Telefon mam od lipca, zrobił sobie już sam kilka aktualizacji, teraz mam 9.5.3.0 i nigdy nie miałem najmniejszych problemów z BT w aucie. Szukałbym raczej po stronie samochodu (zestawu) problemu niż w telefonie Samochód to poliftowy Peugeot 508, radio to SMEG, regularnie aktualizowany. Wszelkie połączenia, synchronizacja kontaktów, w tym z adresami, połączeń itp, udostępniony internet i najmniejszych problemów nie mam z tym telefonem. Może piszcie jakie auto/zestaw, a nie tylko że to wina telefonu, bo na pewno nie. Edytowane 30 Marca 2018 przez orte
bluemaniak Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Telefon mam od lipca, zrobił sobie już sam kilka aktualizacji, teraz mam 9.5.3.0 i nigdy nie miałem najmniejszych problemów z BT w aucie. Szukałbym raczej po stronie samochodu (zestawu) problemu niż w telefonie Samochód to poliftowy Peugeot 508, radio to SMEG, regularnie aktualizowany. Wszelkie połączenia, synchronizacja kontaktów, w tym z adresami, połączeń itp, udostępniony internet i najmniejszych problemów nie mam z tym telefonem. Może piszcie jakie auto/zestaw, a nie tylko że to wina telefonu, bo na pewno nie.U mnie jest to Alfa Romeo 159 Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi