Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem niedawno Xiaomi Redmi Note 4X z odblokowanymi bootloaderem i chciałem wgrać na niego soft miui Polska bo miałem jakiś chiński syf no i wszystko szło dobrze twrp wgrane ale podczas instalacji suftu miui po chwili od jej rozpoczęcia telefon się wyłączył i zaczął włączać od nowa tylko że nie ma na nim żadnego softu już. Nie wiem co robić słyszałem że MiFlash pomaga ale tam przy próbie wyszukania urzadzenia mam taki komunikat "określone rzutowanie jest nieprawidłowe" a i dodam że w menadżerze urządzeń telefon jest widoczny. Czy ktoś mi pomoże jak ożywić telefon?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak do recovery i fastboota normalnie wchodzę

Tylko nie wiem czego z tym MiFlashem coś nie tak i nie znajduje telefonu

Opublikowano

Ok po pracy pobiore te programy zobaczymy co to da a ten pc suite pobierze sterowniki bez podłączenia tel do kompa? I czy sterowniki mogę odinstalować z poziomu programu?

Opublikowano (edytowane)

Pytanie czy masz TWRP, czy po instalacji softu wróciło do stock recovery? Jak masz TWRP, to robisz wszystko jeszcze raz, pełen wipe i wgrywasz ROM. A jak masz stock recovery, to instalujesz TWRP przez fastboota i adb, a dalej to już lecisz przez TWRP. W TWRP możesz też podłączyć telefon z dostępem do pamięci i możesz wrzucić plik z ROMem, jeśli przypadkiem Ci zniknął.

Sterowniki są w paczce z programem.

Edytowane przez mgcompany
Opublikowano

Oj sory tam koledze chodziło o odinstalowanie programu pc suite. No ale przez TWRP jak pisałem na początku coś nie idzie bo za każdym razem jest to samo chwila instalacji i tel się ponownie włącza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...