marbalon Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Witam, Od wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem M5s w wersji 3/64. Telefon kupiony u nas na allegro miał być z językiem PL ale przyszedł w wersji China. Wykonał aktualizacjię OTA ale pozostał oczywiście w wersji china. No to aby nie odsyłać telefonu czekać itp. Wgrałem TWRP i najnowszy MIUI Polska. Wszystko ładnie śmiga, czysty lekki ROM ale niestety mam problem z wyświetlaczem, w przypadku wyświetlania odcieni białego pojawiają się gradientowe przejścia żółto fioletowe, nie wiem czy to było od początku gdyż na zwykłych tapetach itp. tego nie widać a długo się nie znęcałem na wersji chińskiej. Kojarzy ktoś takowy problem? W wolnej chwili sprawdzę jak na innych ROM'ach to wyglada ale wolałbym pozostać przy tym bo reszta na razie całkiem spoko śmiga i na starcie nie miał stosu śmieci....
bergmen Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Ustawienia - > wyświetlacz - >kolory i kontrast
marbalon Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2017 No niestety takie prosto to nie jest, już próbowałem...
galakty Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Co ma soft do wady ekranu? Jeśli na białym tle masz inne kolory, to jest to wada fizyczna.
marbalon Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 O ile jest to wada ekranu to tak, ale może być jeszcze nie taki sterownik ekranu, profil kolorów itp. Czasami urządzenia podczas produkcji wychodzą z różnymi LCD i potem "customowych" romach takie rzeczy wychodzą. Zadałem pytanie bo może się ktoś spotkał z takim problemem.
Rekomendowane odpowiedzi