dolnyAFC Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 To mój pierwszy telefon Xiaomi i już wiem, że drugiego nie będzie... Pierwszy problem jest z wifi: próbuję właśnie przesłać plik 7mb do gmaila, minęło dobre 5 minut i plik jeszcze nie dotarł. Internet w domu jest o wysokiej prędkości pobierania/wysyłania, a mój telefon podczas wysyłania ma np. 0,8kbps, 1,6kbps. Ogólnie nie przekracza chyba 100kbps... OpenFM: po włączeniu aplikacji i puszczeniu radia, aplikacja zatrzymuje się po kilku minutach. Radio gra np. 2 minuty po czym się pauzuje i muszę kliknąć Play. I tak w kółko... Co do zdjęć: Po co jest opcja ukrywania plików? Skoro raz klikam aby ukryć zdjęcie, ono znika aby po kolejnym odblokowaniu telefonu znowu się pojawić jako widoczne? Po trzech razach w końcu znika na stałe, ale chyba nie tak to powinno wyglądać?
mi4u Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 1. U mnie działa normalnie ( jedyny problem to zwalnia po włączeniu bt ) 2. Właśnie testuję i po 3 min dalej gra. Jeżeli tak się dzieje zobacz czy nie masz przypadkiem ustawionego oszczędzania baterii dla tej aplikacji, może ubija ją standardowo aby oszczędzać baterię. Gdzieś w narzędziach albo ustawieniach jest ta opcja ( albo sama aplikacja pyta o to )
And.N Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Dnia 25.08.2017 o 09:00, dolnyAFC napisał: To mój pierwszy telefon Xiaomi i już wiem, że drugiego nie będzie... Mój też pierwszy, drugi będzie jak poprawią nagrywanie fonii w filmikach i dyktafonie. Jak na razie to ta jedna wada innych poważniejszych nie znalazłem. Dnia 25.08.2017 o 09:00, dolnyAFC napisał: Pierwszy problem jest z wifi: próbuję właśnie przesłać plik 7mb do gmaila, minęło dobre 5 minut i plik jeszcze nie dotarł. Internet w domu jest o wysokiej prędkości pobierania/wysyłania, a mój telefon podczas wysyłania ma np. 0,8kbps, 1,6kbps. Ogólnie nie przekracza chyba 100kbps... Też mam Internet o wysokiej prędkości. Wysłałem właśnie plik 18 MB do gmaila (i na pocztę o2) dotarł po ok. 20 sekundach. Przyznaje, w Panelu Sterowania / Test Sieci , te transfery wyjątkowo małe i pewnie źle tam pokazuje. Mam zainstalowaną aplikację Speed Test i tam jest OK. Zrzuty ekranu Speed Test i transer danych przez WiFi oraz Dane Mobilne. Dnia 25.08.2017 o 09:00, dolnyAFC napisał: OpenFM: po włączeniu aplikacji i puszczeniu radia, aplikacja zatrzymuje się po kilku minutach. Radio gra np. 2 minuty po czym się pauzuje i muszę kliknąć Play. I tak w kółko... Należy wejść w: Ustawienia / Bateria i wydajność / Zarządzaj użyciem baterii przez aplikacje / Wybierz aplikacje / OpenFM tam wybrać : Oszczędzanie baterii MIUI (zalecane) lub Bez ograniczeń - Oszczędzanie baterii nie ogranicza aplikacji w tle. Przy wybraniu pierwszej opcji radio internetowe również mi działa w tle. Podejrzewam, że jak poziom baterii spadnie poniżej 20% wówczas aplikacja będzie zatrzymywana. Co do ukrywania zdjęć tego akurat nie robiłem, nie miałem potrzeby, ale może i z tym nie jest tak źle jak piszesz, albo można uzyć innych sposobów.
Rekomendowane odpowiedzi