Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy telefon Xiaomi i już wiem, że drugiego nie będzie...

Pierwszy problem jest z wifi: próbuję właśnie przesłać plik 7mb do gmaila, minęło dobre 5 minut i plik jeszcze nie dotarł. Internet w domu jest o wysokiej prędkości pobierania/wysyłania, a mój telefon podczas wysyłania ma np. 0,8kbps, 1,6kbps. Ogólnie nie przekracza chyba 100kbps...

OpenFM: po włączeniu aplikacji i puszczeniu radia, aplikacja zatrzymuje się po kilku minutach. Radio gra np. 2 minuty po czym się pauzuje i muszę kliknąć Play. I tak w kółko...

Co do zdjęć: Po co jest opcja ukrywania plików? Skoro raz klikam aby ukryć zdjęcie, ono znika aby po kolejnym odblokowaniu telefonu znowu się pojawić jako widoczne? Po trzech razach w końcu znika na stałe, ale chyba nie tak to powinno wyglądać?

Opublikowano

1. U mnie działa normalnie ( jedyny problem to zwalnia po włączeniu bt )

2. Właśnie testuję i po 3 min dalej gra. Jeżeli tak się dzieje zobacz czy nie masz przypadkiem ustawionego oszczędzania baterii dla tej aplikacji, może ubija ją standardowo aby oszczędzać baterię. Gdzieś w narzędziach albo ustawieniach jest ta opcja ( albo sama aplikacja pyta o to )

Opublikowano
Dnia 25.08.2017 o 09:00, dolnyAFC napisał:

To mój pierwszy telefon Xiaomi i już wiem, że drugiego nie będzie...

Mój też pierwszy, drugi będzie jak poprawią nagrywanie fonii w filmikach i dyktafonie. Jak na razie to ta jedna wada innych poważniejszych nie znalazłem.

Pierwszy problem jest z wifi: próbuję właśnie przesłać plik 7mb do gmaila, minęło dobre 5 minut i plik jeszcze nie dotarł. Internet w domu jest o wysokiej prędkości pobierania/wysyłania, a mój telefon podczas wysyłania ma np. 0,8kbps, 1,6kbps. Ogólnie nie przekracza chyba 100kbps...

Też mam Internet o wysokiej prędkości. Wysłałem właśnie plik 18 MB do gmaila (i na pocztę o2) dotarł po ok. 20 sekundach.

Przyznaje, w Panelu Sterowania / Test Sieci , te transfery wyjątkowo małe i pewnie źle tam pokazuje. Mam zainstalowaną aplikację Speed Test i tam jest OK.

Zrzuty ekranu Speed Test i transer danych przez WiFi oraz Dane Mobilne.

Screenshot_2017-08-26-14-38-01-068_pl.speedtest.android.jpgScreenshot_2017-08-26-14-42-05-368_pl.speedtest.android.jpg

OpenFM: po włączeniu aplikacji i puszczeniu radia, aplikacja zatrzymuje się po kilku minutach. Radio gra np. 2 minuty po czym się pauzuje i muszę kliknąć Play. I tak w kółko...

Należy wejść w:

Ustawienia / Bateria i wydajność / Zarządzaj użyciem baterii przez aplikacje / Wybierz aplikacje / OpenFM

tam wybrać : Oszczędzanie baterii MIUI (zalecane) lub Bez ograniczeń - Oszczędzanie baterii nie ogranicza aplikacji w tle.

Przy wybraniu pierwszej opcji radio internetowe również mi działa w tle. Podejrzewam, że jak poziom baterii spadnie poniżej 20% wówczas aplikacja będzie zatrzymywana.

Co do ukrywania zdjęć tego akurat nie robiłem, nie miałem potrzeby, ale może i z tym nie jest tak źle jak piszesz, albo można uzyć innych sposobów.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...