oxanger Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Mam dosyć nietypowy problem z lte w moim note pro, otóż po wymianie tylnej obudowy(oryginalna się zbiła) na nową, telefon zupełnie przestał łapać sieć lte. Myślę, że sprawdziłem prawie wszystko - postawiłem 3 systemy na nowo(dwa od Was, jeden 'oryginalny'); wkładałem inną, sprawną kartę; również przekładałem swoją kartę do innego telefonu w tym samym miejscu i lte działało. Dodam, że ok. dwa tygodnie przed zmianą obudowy sprawdzałem prędkość internetu i wszystko było dobrze. Co za tym idzie nasuwa się pytanie czy obudowa ma na to wpływ?
Acid Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Nie ma. Antena jest w pokrywie USB. Wysłane z MI6
bezglowy Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) A próbowałeś na nowo konfigurować telefon? Z Xiaomi jest taki problem, że nie wszystkie firmy telekomunikacyjne mają jeszcze gotowe zestawy pod Xiaomi. O ile taki Szajsung Ci się sam zaaktualizuje, o tyle Xiaomi trzeba ustawiać ręcznie (przynajmniej ja tak miałem). Tak mi mówił przez telefon "ekspert" z Plusa gdy konfigurowałem swój. Edytowane 1 Września 2017 przez bezglowy
Nezumi Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 51 minut temu, bezglowy napisał: A próbowałeś na nowo konfigurować telefon? Z Xiaomi jest taki problem, że nie wszystkie firmy telekomunikacyjne mają jeszcze gotowe zestawy pod Xiaomi. O ile taki Szajsung Ci się sam zaaktualizuje, o tyle Xiaomi trzeba ustawiać ręcznie (przynajmniej ja tak miałem). Tak mi mówił przez telefon "ekspert" z Plusa gdy konfigurowałem swój. Tylko i wyłącznie Plus ma problem z telefonami Xiaomi. Reszta sieci działa bez problemów.
Rekomendowane odpowiedzi