Cake Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Może mi ktos wytłumaczyć jak działa wifi direct w mi2s? Przeczytałem już kilka tematów, próbowałem przesłać plik między telefonami. Udało sie tylko nawiązać połączenie pomiędzy telefonami. Ja z mi2s nie mam opcji wysyłania przez wifi direct, a kolega z S advance wyświetlony ma błąd, że mój telefon nie może odebrac pliku.Objaśni ktoś jak to działa?
lucas7911 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Moim zdaniem funkcja z telefonów Xiaomi róźni się standardem od wifi direct z samsunga, w nim masz opcję wyślij przez wifi direct a w miui jest inaczej, do tego masz apkę, niestety nie mam dostępu do drugiego telefonu z Miui ale póznym wieczorem mogę sprawdzić jak jest z MI3 I S2, A pomiędzy dwoma samsungami działa bez problemu
Cake Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie chodzi mi tutaj o apkę Transfer. Transfer wymaga aby telefony z innym os miały apkę Shareit bądz sys miui. Sama funkcja wifi direct w ustawieniach wifi, łączy z innym telefonem ale nic więcej nie da sie zrobić
Acid Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Mogę się mylić ale wifi direct w MIUI działa tylko ze sprzętem Xiaomi czyli z MiTv, MiTv 2 i Miboxami. Wtedy też pojawiają się w paru miejscach dodatkowe opcje np. Galerii czy Muzyce.
lucas7911 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dokładnie w MI 3. Tej opcji nie ma, wiem bo pomiędzy samsungami w domu często korzystam i ta opcja jest zawsze przy pliku w menu udostępnij lub wyślij
ZduneX25 Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi