Solius Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) witajcie. W piątek dostałem z Chin z gearbesta MI6. Wszystko było super do sobotniego popołudnia. Najpierw podładowałem telefon, zdziwiłem się że dość szybko zrobiło się 70% (ale nie sprecyzuję po jakim czasie), wróciłem po kilku godzinach do domu i zostałem uświadomiony, że nie ma ze mną kontaktu... okazało się, że faktycznie nie wykrywa sieci więc wyłączyłem i włączyłem ponownie i sieć była... potem znowu był problem z siecią i sam się wyłączył, udało się jeszcze włączyć po kilku próbach, ale potem całkiem padł... napisałem na pomoc techniczną i w gruncie rzeczy robiłem już wszystko co tam sugerują tylko nie ładowałem mi6 aż 12 godzin (nie reaguje na podłączenie do kompa, nie pomaga jednoczesne przytrzymanie zmniejszenia głośności i włącznika). Obawiam się, że to płyta poszła jak w początkowych partiach MI5, ale może macie jakieś sugestie? będę wdzięczny za pomoc. Dopiero zepsuł się mój Sony Z3 compact, a teraz musiałem uruchomić nokię E6 - to dla mnie spory problem bo to z miesiąc jak cud się nie stanie będę czekać na naprawę... nie zmieniałem póki co oprogramowania, nic zasadniczo nie grzebałem, jedynie podładowałem i włączyłem wifi, no i bawiłem się netem... swoją drogą jakby co gearbest wysyła w ramach reklamacji towar z europejskiego magazynu? pozdrawiam Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Solius
Nezumi Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 GB i od razu wiesz, że bądą problemy... ehhh... Obstawiam, że śmieciowy soft miałeś... Albo spróbuj wgrać oficjalnego globala, albo wyślij tel do Chin do GB... ew. ślij do MiCenter, zapłać i miej problem z głowy...
galakty Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Jak kupujesz w śmieciowych sklepach to licz się z tym, że soft zmienia się na drugi dzień po zakupie... Albo zmieniasz soft, albo odsyłasz, Twój wybór.
2zerozero7 Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Śmieciowy sklep ??? Właśnie mam zamiar tam kupic To co każdy sklep wgrywa swojego globala ? Z fabryki dostają telefony bez systemu ?
kamillm Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 @2zerozero7 jak z gerabesta mialem z global romem telefon. Niestety wiekszosc sklepow wgrywa swoje syfiaste romy.... IBG laduje normalne romy. 1
2zerozero7 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Wstrzymuje się narazie z zakupem.mi 6 z gearbesta wogole to zastanawiam się czy nie kupić nowego flagowca z tamtego roku .nie zależy mi na szybkości telefonu a bardziej na jakości zdjęć i filmów w trudnych warunkach oświetleniowych Myślę że flagowiec z tamtego roku nie będzie też jakimś wolnym urządzeniem
galakty Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 2 minuty temu, 2zerozero7 napisał: Wstrzymuje się narazie z zakupem.mi 6 z gearbesta wogole to zastanawiam się czy nie kupić nowego flagowca z tamtego roku .nie zależy mi na szybkości telefonu a bardziej na jakości zdjęć i filmów w trudnych warunkach oświetleniowych Myślę że flagowiec z tamtego roku nie będzie też jakimś wolnym urządzeniem No to Mi6 odpada zdecydowanie.
Nezumi Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Z Xiaomi jest tak, że nie kupisz nówki sztuki zeszłorocznego flagowca, bo się go nie produkuje, jeżeli kupisz teraz Mi5, albo będzie to leżak magazynowy, albo refub. Także, albo Mi6, albo któraś z wariacji Mi5 (Mi5s lub Mi5x). Ostrzegam, że Xiaomi nie jest najlepszym telefonem pod robienie zdjęć, zdjęcia za dnia wychodzą fajne, ale po zmroku już ciężko ustrzelić dobrą fotkę. Mi się jeszcze nie udało, ale widziałem osoby, co w nocy zrobiły na prawdę ładne zdjęcia Mi5.
galakty Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 15 minut temu, Nezumi napisał: Mi się jeszcze nie udało, ale widziałem osoby, co w nocy zrobiły na prawdę ładne zdjęcia Mi5. Tryb manualny. Oto cały sekret.
Nezumi Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Tryb manualny. Oto cały sekret. Raczej wychodzę z założenia, że niektórzy ludzie po prostu mają do tego rękę, wiedzą jak daną rzecz uchwycić. Jeżeli ktoś ma do tego rękę to i cyfrówką za 50zł z biedry ci strzeli świetną fotkę...
galakty Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 11 minut temu, Nezumi napisał: Raczej wychodzę z założenia, że niektórzy ludzie po prostu mają do tego rękę, wiedzą jak daną rzecz uchwycić. Jeżeli ktoś ma do tego rękę to i cyfrówką za 50zł z biedry ci strzeli świetną fotkę... Chodziło mi o to, jak poprawić jakość. Bo talentu do pstrykania fotek nie ominiemy nawet lustrzanką pełnoklatkową
2zerozero7 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 2 godziny temu, Nezumi napisał: Z Xiaomi jest tak, że nie kupisz nówki sztuki zeszłorocznego flagowca, bo się go nie produkuje, jeżeli kupisz teraz Mi5, albo będzie to leżak magazynowy, albo refub. Także, albo Mi6, albo któraś z wariacji Mi5 (Mi5s lub Mi5x). Ostrzegam, że Xiaomi nie jest najlepszym telefonem pod robienie zdjęć, zdjęcia za dnia wychodzą fajne, ale po zmroku już ciężko ustrzelić dobrą fotkę. Mi się jeszcze nie udało, ale widziałem osoby, co w nocy zrobiły na prawdę ładne zdjęcia Mi5. Nie mówię o xiaomi ale też o innych markach jest tego trochę na allegro Jest masa nowych zeszłorocznych flagowcow Zastanawiam się tylko który będzie bardziej podatny na modyfikację i lub zmianę nakładki systemowej na miui na przykład Tylko nie wiem czy taki rom nie zepsuje aparatu ;( Myślę o Samsung S7 Honor 8 Huawei mate 9 HTC 10 Lenovo Moto z
Nezumi Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Przed chwilą, 2zerozero7 napisał: (...) To nie temat na takie rozmowy. Porównanie telefonów masz w innym dziale i jest tam tego od zarąbania, coś znajdziesz. Nie tylko z "wielkiej 3", ale też mniejszych firm.
Rekomendowane odpowiedzi