Toshizo Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam forumowiczów. Dzisiaj dostałem xiaomi mi6 ze sklepu gearbest. Okazało się, że telefon ma odblokowany bootloader przez co nie mogę korzystać z android pay. Jestem w tym kompletnie zielony, dlatego proszę zaawansowanych forumowiczów, żebyście podali mi instrukcje jak zablokować ten bootloader w jak najprostszy sposób.
piotrekj66 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 mogl bys wkleic info o systemie bo tez czekam na tel z GB i jestem ciekawy co tam siedzi
Slawek189 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 16 godzin temu, Toshizo napisał: Witam forumowiczów. Dzisiaj dostałem xiaomi mi6 ze sklepu gearbest. Okazało się, że telefon ma odblokowany bootloader przez co nie mogę korzystać z android pay. Jestem w tym kompletnie zielony, dlatego proszę zaawansowanych forumowiczów, żebyście podali mi instrukcje jak zablokować ten bootloader w jak najprostszy sposób. Mi flash + ściągnij system global pod Mi flash. Zaznacz 'wipe all and lock bootloader' w powyższej aplikacji i na końcu flash.
piocze77 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 siemankoMam nadzieje ze nie przeszkadzamNie działało mi NFC w mi6 z powodu odblokowanego bootloadera wiec postanowilem go zablokowaćwszytko poszło pieknie do czasu kiedy urzadzenie wstalo po restarcie do ustawien fabrycznych i niestety wyskakuje mi text"Urzadzenie jest zablokowaneTo urzadzenie jest powiazane z istniejacym kontem Xiaomi. Ze wzgledow bezpieczenstwa wprowac haslo. aby zweryfikowac to urzadzenie"oczywiscie ide dalej wpisuje haslo i niestety nie puszcza mnie dalej. Nie udalo sie zweryfikowac ID konta Xiaomi.Nie mozna połączyc z siecią. haslo jest prawidlowe bo loguje sie na stronie https://account.xiaomi.com Siec oczywiscie jest . Czy da sie to jeszce uratować?? pozdrawiamPiotr
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Serwery Xiaomi złapały chyba awarię, twój przypadek jest czwartym w ciągu ostatniej godziny Próbuj później, nie ma rady...
piocze77 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 w tym szale ze stronki https://account.xiaomi.com ze swojego konta wykasowalem urzadzenie mi6. Mam nadzieje ze tym ruchem nie zamieszałem jeszcze bardziej :/ ?! pozdrawiam Piotr
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nie, najwyżej dodasz ponownie konto do telefonu i nie będzie problemu. Z tego co widzę na angielskim forum też się skarżą, awaria jest globalna.
piocze77 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 mam nadzieje ze to z czasem minie bo niechybianym ud***ć telefonu który ma 3 dni heheheh
piocze77 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 przed chwilka spróbowałem odblokować telefon i się udało. Wygląda na to ze wszytko wróciło do normy pozdrawiam Piotr
Rekomendowane odpowiedzi