Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Dzisiaj dostałem xiaomi mi6 ze sklepu gearbest. Okazało się, że telefon ma odblokowany bootloader przez co nie mogę korzystać z android pay. Jestem w tym kompletnie zielony, dlatego proszę zaawansowanych forumowiczów, żebyście podali mi instrukcje jak zablokować ten bootloader w jak najprostszy sposób.

Opublikowano
16 godzin temu, Toshizo napisał:

Witam forumowiczów.

Dzisiaj dostałem xiaomi mi6 ze sklepu gearbest. Okazało się, że telefon ma odblokowany bootloader przez co nie mogę korzystać z android pay. Jestem w tym kompletnie zielony, dlatego proszę zaawansowanych forumowiczów, żebyście podali mi instrukcje jak zablokować ten bootloader w jak najprostszy sposób.

Mi flash + ściągnij system global pod Mi flash. Zaznacz 'wipe all and lock bootloader' w powyższej aplikacji i na końcu flash.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

siemanko

Mam nadzieje ze nie przeszkadzam

Nie działało mi NFC w mi6 z powodu odblokowanego bootloadera wiec postanowilem go zablokować
wszytko poszło pieknie do czasu kiedy urzadzenie wstalo po restarcie do ustawien fabrycznych i niestety wyskakuje mi text

"Urzadzenie jest zablokowane
To urzadzenie jest powiazane z istniejacym kontem Xiaomi. Ze wzgledow bezpieczenstwa wprowac haslo. aby zweryfikowac to urzadzenie"

oczywiscie ide dalej wpisuje haslo i niestety nie puszcza mnie dalej. Nie udalo sie zweryfikowac ID konta Xiaomi.Nie mozna połączyc z siecią.

haslo jest prawidlowe bo loguje sie na stronie https://account.xiaomi.com

Siec oczywiscie jest . Czy da sie to jeszce uratować??

pozdrawiam
Piotr

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...