rradek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, Posiadam MI5S 3/64 czarny Mam problem z TWRP gdyż nie trzyma ustawień godziny, strefy czasowej, podświetlenia, daty. Miałem wersje 3.0.2 nie trzymała ustawień, zaktualizowałem do 3.1.1.0 https://eu.dl.twrp.me/capricorn/ i dalej to samo. Co dziwne, po ustawieniu w TWRP daty języka itp, restart i trzyma ustawienia. Ustawienia GUBI po jakiś 6-7 dniach. Czemu tak się dzieje? TWRP wgrywane zgodnie z tutejszą instrukcją, przebiega bezproblemowo i błyskawicznie. Czy może mieć to związek z tym że czasem telefon tak bardzo mi zamula i w efekcie występuje restart telefonu? Bo to tez problem. Problem że czasem tel po odblokowaniu czytnikiem palca zaczyna mielić i restart. Zdarzyło się ze 2 razy że leżał na biurku i sam zrobił restart bez dotykania go. Te restarty samoczynne są mniej więcej 2 razy w tygodniu, przy zamuleniu i restarcie tel się nagrzewa. Czym ten 2 problem może być spowodowany? Mam Tel od 2 stycznia i dopiero od jakiegoś miesiąca mam problemy z tymi restartami, jakoś od wydania androida 7. Mam Xiaomi.eu najnowsze. Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez rradek
lockerek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Tak zapytam po co Ci jest to potrzebne ? Do TWRP i tak sie wchodzi rzadko,więc nie rozumiem tego czemu Ci przeszkadza aż tak.
rradek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Bo chce aby wszystko banglało jak należy, a tu ewidentnie jest jakiś problem który chce rozwiązać.
lockerek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Co 2 cześci postu to próbuj factory reset a jak nie pomoże to Miflash
rradek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Właśnie mam pytanie, jak zrobie sobie kopie całego systemu i potraktuje go Miflashem i przywrócę tą kopie to nic to nie da? Trzeba od nowa wgrywać system i bawić się z instalowaniem wszystkiego od początku czy wystarczy przywrócić z kopii?
lockerek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Miflash wszystko ci usunie razem z TWRP i bedziesz musiał wszystko od nowa robić
rradek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Wiem to. Mi chodzi o kopie systemu. Wrzucę ją na kompa, potem zainstaluje TWRP ale czy ta zrobiona kopia nie będzie nadal zbugowana? Bo szczerze to mam dużo apek, ustawień itp i bawić się w to wszystko od początku to pól dnia a przywrócić z kopii byłoby szybciej, ale nie wiem czy dobrze myślę...
bergmen Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Możesz przywrócić kopię. Najwyżej nie pomoże.
rradek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Chce znać odpowiedź, pomoże czy nie, bo bawić się w testy to nie mam czasu.
rradek Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) EDIT: Z tego co zaobserwowałem to tak: 1. TWRP nie trzyma ustawień przez zawieszki i samoczynne restarty telefonu 2. Podejrzewam że zawieszki i restarty są winą aplikacji Badoo, gdyby ktoś mógł to potwierdzić to bardzo mile widziane Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez rradek
wajs Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Nie wiem czy problem jest jeszcze aktualny, ale podejrzewam, że jakiś program typu "super cleaner" usuwa plik ".twrps" który powinien znajdować się w katalogu "twrp" na pamięci wewnętrznej, w tym pliku są zapisane ustawienia. 1
rradek Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Problem z nie trzymającymi ustawieniami TWRP rozwiązany, a mianowicie: Aplikacja CZYSZCZENIE usuwała mi kopie systemu i ustawienia TWRP. (dziwne) Definicje czyszczenia miałem ustawione na TENCENT który to był problemem, definicja czyszczenia CLEAN MASTER nie powoduje takich błędów jak u mnie. Nie wiem czy to tylko w MI5S jest taki objaw ale powinno się usunąć TENCENT,a !!!
Rekomendowane odpowiedzi