Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem, od jakiegoś czasu ma zainstalowana aplikację RYSIEK - to jest mapa drogowa z informacjami o korkach, kontrolach drogowych etc.

Aplikacja sama włącza się w nocy, w tle i próbuje ustalić lokalizację za pomocą GPS, zjadając nawet 20% baterii... nie chcę jej odinstalować, bo jest bardzo fajna, ale chciałbym zablokować jej możliwość samoczynnego włączania i lokalizowania. Możecie mi pomóc w ustawieniach systemu, żeby program sam się nie włączał?

w autostarcie jej nie mam.

Opublikowano

Yanosik też używam, ale Rysiek na dużo aktualniejsze informacje o prędkościach dopuszczalnych

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacja - jedyne, co pomaga to ponowne uruchomienie systemu. Inaczej każda aplikacja jakież używam do nawigacji - yanosik, rysiek, czy naviexpert - 2-3 razy dziennie sama włącza gpsa i ustala lokalizację.

Nie wiem jak sobie z tym poradzić, aby nie restartować systemu po każdym użyciu nawigacji :-/

rom mam global.

Opublikowano (edytowane)
On 19.08.2017 at 3:33 PM, sebastiw said:

Aktualizacja - jedyne, co pomaga to ponowne uruchomienie systemu. Inaczej każda aplikacja jakież używam do nawigacji - yanosik, rysiek, czy naviexpert - 2-3 razy dziennie sama włącza gpsa i ustala lokalizację.

Nie wiem jak sobie z tym poradzić, aby nie restartować systemu po każdym użyciu nawigacji :-/

rom mam global.

spróbuj ustawienia/dodatkowe ustawienia/ lokalizacja  -->  i tu możesz  wyłączyć taką opcje "Dostęp do lokalizacji", dodatkowo spróbuj ustawienie/Bateria i wydajność/Zarządzaj użyciem baterii prze aplikacje --> wybierz opcję "włączony"  wtedy będziesz mógł wejść w  zakładkę "wybierz aplikacje"(pierwsza u góry)  pojawi ci się lista aplikacji, wybierz aplikację, która cię interesuje, gdy naciśniesz na nią wyświetlą ci się opcje, wybierz "zamknij aplikację" co powinno spowodować że aplikacja po wyjściu  z niej  będzie zamykana. Oczywiście gdy będziesz korzystał z tej aplikacji będziesz musiał ustawić wszystko po staremu ale gdy zastosujesz te ustawienia na noc aplikacja nie powinna się uruchomić sama w tle oraz nie będzie mieć dostępu do lokalizacji.

Edytowane przez ZduneeeK
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...