galakty Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 https://www.tabletowo.pl/2017/08/02/xiaomi-mi-6c-surge-s2/ Czyżby wychodziło na to, że seria "C" będzie poligonem dla autorskich procesorów? 4C miał Snapa 808, 5C już SoC od Xiaomi, 6C też ma taki mieć. No i oczywiście brak Jacka... Czyli ciągniemy dalej modę Apple, no bo po co stać w miejscu... Wiem że to ploty póki co, no ale to bardzo możliwe. Generalnie = bez szału, kolejny kotlet na chiński rynek.
tpawel Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ten procek miał mieć wydajność podobną do kirina960 więc nie jest źle. Ale cena nieporozumienie bo zanim on zadebiutuje to mi6 za tyle kupi spokojnie
galakty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Wydajność wydajnością, ale jak będzie gubił zasięg w Polsce jak Mi5C to pozostanie tylko ciekawostką.
tpawel Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Nie wiem skąd masz takie info ale znam osobę z tym telefonem i flagowiec to to nie jest, ale jest zadowolony. Problemów z zasięgiem brak. Działa i na 2g i na 3g i 4g
galakty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Na tym forum była osoba i odradzała zakup tego telefonu pełną parą, a nowy w Xiaomi nie jest więc mu wierzę. W dziale mi5c pisał
tpawel Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Tak samo jak Ty odradzasz zakup mi6 a też nowy w temacie Xiaomi nie jesteś
galakty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dnia 25.06.2017 o 00:22, sp4ubw napisał: Proszę bardzo świetne wykonanie, idealnie wygląda i na tym koniec plusów. LTE kuleje, w centrum Warszawy miałem tylko 3G, kiedy na MI5 miałem pełne LTE. SOT to max 3.5h i niezależnie czy grasz czy tylko przeglądasz ustawienia, apetyt procesora na energię jest zdecydowanie zbyt wielki. Aparat jest bo jest i widać nawet co robi ale to koniec jego możliwości. GPS, działa ok. Nie warto wydawać kasy na ten model, srodze się zawiedziesz. Lepiej kupić dowolny inny na normalnym procesorze z pasmami europejskimi. Tak pokrótce.
tosshi2 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 No ale co sie dziwic ze w Mi5c szwankowalo lte jak one fabrycznie bylo zablokowane. Chinczycy na aliexpress j odblokowali. Zobaczymy jaka bedzie specyfikacja pelna tego mi6c, jak ten surge 2 bedzie podobny do jedynki to odgrzany kotlet. Jak cena bedzie okolo 300 dolcow to zero oplacalnosci.Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 On poprostu nie odblokował LTE fdd widocznie. I tyle. Cześć sprzedawców to robiła,część nie. Acid wrzucał info tu na forum jak to zrobić. SOT 3,5h to w sumie pewnie normalnie jak na serię mi
galakty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 9 minut temu, tpawel napisał: SOT 3,5h to w sumie pewnie normalnie jak na serię mi No właśnie nie, takie Mi 5 / Mi 6 spokojnie osiągnie nieco więcej. Mi5c z Mi4c ma wspólne chyba własnie tylko zużycie energii, reszta jest gorsza.
tpawel Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Spokojnie to nie do końca. Mam dwa mi5 w rodzinie i po LTE 4h to jest mega wyczyn.Mi6 ok, wygląda na to że faktycznie jest lepiej
sp4ubw Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) 41 minut temu, tpawel napisał: On poprostu nie odblokował LTE fdd widocznie. I tyle. Cześć sprzedawców to robiła,część nie. Acid wrzucał info tu na forum jak to zrobić. SOT 3,5h to w sumie pewnie normalnie jak na serię mi Odblokował, przetestował i dopiero napisał Mając ze sobą MI5 porównywałem oba. MI5C przegrał w porównaniu. Czynności te same były robione, czyli przeglądanie menu i ustawianie. Po 30 minutach MI5 stracił 5% stanu naładowania, a MI5C stracił 25%. Co do SOT w MI5C - MI6 ma x2 SOT z MI5C. I nie nie jest to normalne w serii MI, żeby tak szybko zjadało energię. Surge w 28nm ma wielki apetyt na prąd i grzeje się mocno. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez sp4ubw 1
fieras1 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ktoś w powyższym artykule zdementował pogłoski o problemach z zasięgiem w Mi5C Telfon wiadomo, przeznaczony na rynek chiński ale widać, że po pewnym czasie - czytaj: po poprawieniu softu i zastosowaniu konkretnych ustawień da się tego czegoś używać z powodzeniem w Polsce. Widziałem gdzieś test Snapa 625 vs Helio X20 i Surge S1. Wynalazek Xiaomi odstawał od reszty w testach do codziennego użytku, grzał się niemiłosiernie, ale wydajność przy plaikacjach 3D miał najlepszą. Jeśli nie zmienią procesu technologicznego i co by nie mówić softu, to będzie Mi6C tylko kolejną ciekawostką na rynku.
galakty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Trzeba powiedzieć sobie wprost, że póki co to te Surge są eksperymentem. Nie jest tak łatwo zrobić SoC i pobić Samsunga, Mediateka czy Qualcomma. Dopóki nie dopracują to będą to typowo telefony na chiński rynek, które odstają od konkurencji i nawet odstają od telefonów xiaomi na snapdragonie. Ale niech rozwijają, może za kilka lat chiny będą potęgą procesorów, zobaczymy.
tosshi2 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Trzeba powiedzieć sobie wprost, że póki co to te Surge są eksperymentem. Nie jest tak łatwo zrobić SoC i pobić Samsunga, Mediateka czy Qualcomma. Dopóki nie dopracują to będą to typowo telefony na chiński rynek, które odstają od konkurencji i nawet odstają od telefonów xiaomi na snapdragonie. Ale niech rozwijają, może za kilka lat chiny będą potęgą procesorów, zobaczymy.Procesor zrobic nie jest tak ciezko bo i tak wykonaniem zajmie sie samsung albo tsmc. Xiaomi nie bedzie dawac wlasnych rozwiazan np nowe rdzenie, tylko skorzysta z rozwiazan ktore sa na rynku. Problem jest w kodzie zrodlowym, a tutaj xiaomi moze dac ostro pupy, a telefon bedzie wtedy katastrofa. Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka 1
galakty Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 5 minut temu, tosshi2 napisał: Problem jest w kodzie zrodlowym, a tutaj xiaomi moze dac ostro pupy, a telefon bedzie wtedy katastrofa. O to mi chodziło. Wiesz, oni nie potrafią ogarnąć dostarczonych źródeł, ale może jak swoje napiszą od podstaw to będzie lepiej? Może kiedyś, bo mi5c pokazuje że jest gorzej niż na snapie.
tosshi2 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ciezko mi w to uwierzyc ze stworza dobre zrodla.@galakty tak jak napisales nie daja sobie rady z gotowymi. Chyba ze zatrudnia nowych informatykow. Huawei przy kirianach poradzil sobie bardzo dobrze. Czas pokaze.Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka
Snajper Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Jak ten telefon jest na chiński rynek to ja podziękuję szkoda się bawić w odblokowania pasm radia zmiany modemu bo zawsze coś jest nie tak to baterie zjada oczach to gubi zasięg a w dodatku procesu xiaomi w którym nie wiadomo jak będzie wyglądało wsparcie nieoficjalne np linageos lub inne jak narazie dla mnie to ciekawostka.
Rekomendowane odpowiedzi