Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.tabletowo.pl/2017/08/02/xiaomi-mi-6c-surge-s2/

Czyżby wychodziło na to, że seria "C" będzie poligonem dla autorskich procesorów? 4C miał Snapa 808, 5C już SoC od Xiaomi, 6C też ma taki mieć. 

No i oczywiście brak Jacka... Czyli ciągniemy dalej modę Apple, no bo po co stać w miejscu...

Wiem że to ploty póki co, no ale to bardzo możliwe. 

Generalnie = bez szału, kolejny kotlet na chiński rynek.

Opublikowano

Nie wiem skąd masz takie info ale znam osobę z tym telefonem i flagowiec to to nie jest, ale jest zadowolony. Problemów z zasięgiem brak. Działa i na 2g i na 3g i 4g

Opublikowano
Dnia 25.06.2017 o 00:22, sp4ubw napisał:

Proszę bardzo :)

świetne wykonanie, idealnie wygląda i na tym koniec plusów. LTE kuleje, w centrum Warszawy miałem tylko 3G, kiedy na MI5 miałem pełne LTE. SOT to max 3.5h i niezależnie czy grasz czy tylko przeglądasz ustawienia, apetyt procesora na energię jest zdecydowanie zbyt wielki. Aparat jest bo jest i widać nawet co robi ale to koniec jego możliwości. GPS, działa ok. Nie warto wydawać kasy na ten model, srodze się zawiedziesz. Lepiej kupić dowolny inny na normalnym procesorze z pasmami europejskimi. Tak pokrótce.

Opublikowano

No ale co sie dziwic ze w Mi5c szwankowalo lte jak one fabrycznie bylo zablokowane. Chinczycy na aliexpress j odblokowali. Zobaczymy jaka bedzie specyfikacja pelna tego mi6c, jak ten surge 2 bedzie podobny do jedynki to odgrzany kotlet. Jak cena bedzie okolo 300 dolcow to zero oplacalnosci.

Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

On poprostu nie odblokował LTE fdd widocznie. I tyle. Cześć sprzedawców to robiła,część nie. Acid wrzucał info tu na forum jak to zrobić. SOT 3,5h to w sumie pewnie normalnie jak na serię mi

Opublikowano
9 minut temu, tpawel napisał:

SOT 3,5h to w sumie pewnie normalnie jak na serię mi

No właśnie nie, takie Mi 5 / Mi 6 spokojnie osiągnie nieco więcej.

Mi5c z Mi4c ma wspólne chyba własnie tylko zużycie energii, reszta jest gorsza.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, tpawel napisał:

On poprostu nie odblokował LTE fdd widocznie. I tyle. Cześć sprzedawców to robiła,część nie. Acid wrzucał info tu na forum jak to zrobić. SOT 3,5h to w sumie pewnie normalnie jak na serię mi

Odblokował, przetestował i dopiero napisał :) Mając ze sobą MI5 porównywałem oba. MI5C przegrał w porównaniu. Czynności te same były robione, czyli przeglądanie menu i ustawianie. Po 30 minutach MI5 stracił 5% stanu naładowania, a MI5C stracił 25%. 

Co do SOT w MI5C - MI6 ma x2 SOT z MI5C.  I nie nie jest to normalne w serii MI, żeby tak szybko zjadało energię. Surge w 28nm ma wielki apetyt na prąd i grzeje się mocno.

Edytowane przez sp4ubw
  • Like 1
Opublikowano

Ktoś w powyższym artykule zdementował pogłoski o problemach z zasięgiem w Mi5C ;)
Telfon wiadomo, przeznaczony na rynek chiński ale widać, że po pewnym czasie - czytaj: po poprawieniu softu i zastosowaniu konkretnych ustawień da się tego czegoś używać z powodzeniem w Polsce.
Widziałem gdzieś test Snapa 625 vs Helio X20 i Surge S1. Wynalazek Xiaomi odstawał od reszty w testach do codziennego użytku, grzał się niemiłosiernie, ale wydajność przy plaikacjach 3D miał najlepszą.
Jeśli nie zmienią procesu technologicznego i co by nie mówić softu, to będzie Mi6C tylko kolejną ciekawostką na rynku.

Opublikowano

Trzeba powiedzieć sobie wprost, że póki co to te Surge są eksperymentem. Nie jest tak łatwo zrobić SoC i pobić Samsunga, Mediateka czy Qualcomma. Dopóki nie dopracują to będą to typowo telefony na chiński rynek, które odstają od konkurencji i nawet odstają od telefonów xiaomi na snapdragonie. Ale niech rozwijają, może za kilka lat chiny będą potęgą procesorów, zobaczymy.

Opublikowano
Trzeba powiedzieć sobie wprost, że póki co to te Surge są eksperymentem. Nie jest tak łatwo zrobić SoC i pobić Samsunga, Mediateka czy Qualcomma. Dopóki nie dopracują to będą to typowo telefony na chiński rynek, które odstają od konkurencji i nawet odstają od telefonów xiaomi na snapdragonie. Ale niech rozwijają, może za kilka lat chiny będą potęgą procesorów, zobaczymy.

Procesor zrobic nie jest tak ciezko bo i tak wykonaniem zajmie sie samsung albo tsmc. Xiaomi nie bedzie dawac wlasnych rozwiazan np nowe rdzenie, tylko skorzysta z rozwiazan ktore sa na rynku. Problem jest w kodzie zrodlowym, a tutaj xiaomi moze dac ostro pupy, a telefon bedzie wtedy katastrofa.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, tosshi2 napisał:

Problem jest w kodzie zrodlowym, a tutaj xiaomi moze dac ostro pupy, a telefon bedzie wtedy katastrofa.

O to mi chodziło. Wiesz, oni nie potrafią ogarnąć dostarczonych źródeł, ale może jak swoje napiszą od podstaw to będzie lepiej? Może kiedyś, bo mi5c pokazuje że jest gorzej niż na snapie.

Opublikowano

Ciezko mi w to uwierzyc ze stworza dobre zrodla.@galakty tak jak napisales nie daja sobie rady z gotowymi. Chyba ze zatrudnia nowych informatykow. Huawei przy kirianach poradzil sobie bardzo dobrze. Czas pokaze.

Opublikowano

Jak ten telefon jest na chiński rynek to ja podziękuję szkoda się bawić w odblokowania pasm radia zmiany modemu bo zawsze coś jest nie tak to baterie zjada oczach to gubi zasięg a w dodatku procesu xiaomi w którym nie wiadomo jak będzie wyglądało wsparcie nieoficjalne np linageos lub inne jak narazie dla mnie to ciekawostka.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...