Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W ostatnim czasie, zauważyłem pogorszenie płynności pracy RR. Telefonem trochę skakałem pomiędzy softami MIUI Polska, a Ultimate.Czy wobec tego należy coś zrobić, aby wyczyścić pamięć, albo coś podobnego? Sorki za laicki język, ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie.

Dzięki za wszelkie sugestie. 

Opublikowano

Dalvik cache to taka pamięć podręczna androida. Ja raz na jakiś czas, może średnio co pół roku robie wipe cache, dalvik cache. Oczywiście jak siedzę na jednym ROMie przez taki okres.

Tapatalk User from Mi2s

Opublikowano

Samo przywracanie do stanu fabrycznego uruchomione z menu ustawień powinno wyczyścić niepotrzebne pliki/wpisy

Wykasuje ci programy, ale również pozostałości po nich, telefon powinien zacząć pracować jak nowy

Wysłane z mojego MI 3W

Opublikowano

Ale przywracałeś kopie zapasową, bo ona nadpisuje pliki, ja się tego wystrzegam i instaluję wszystko od nowa, przywracam tylko kontakty przez konto google

Wysłane z mojego MI 3W

Opublikowano

Zrobiłem powrót do ustawień fabrycznych. Później odtworzenie z kopii zapasowej. Zobaczymy jak się będzie teraz zachowywał.

Lucas 7911 to co napisałeś jest ok, ale w moim przypadku instalowanie około 70 aplikacji od nowa to strasznie długa operacja :)

Wysłane z mojego Hongmi (RR)

Aha zapomniałem, po powrocie do stanu fabrycznego wyskakuje mi na pasku powiadomień "nośnik usb podłączony" .o co chodzi?

Wysłane z mojego Hongmi (RR)

Opublikowano

Pomaga tylko wejśćie w Ustawianie > Pamięć > Odłącz nośnik usb i podłącz jeszcze raz. 

Po restarcie trzeba to powtórzyć, ale powiadomienie nie ma.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Greenify nieco kiepskie, ale daje radę. Narazie tylko tyle, reszta w trakcie testów. Programy typu battery doctor są chyba bezużyteczne, przynajmniej w moim przypadku nic nie dają. Reszta to blokowanie pewnych usług np. firewalla, synchronizacje xiaomi bez wywalania konta itp. No i czekanie na 4.4.

Wysłane z mojego HM 1SW

Opublikowano

No właśnie chyba Greenify jedyna słuszna aplikacja. Jak sensownie wszystko ustawisz i zagrenyfikujesz to na pewno gorzej nie będzie. Oczywiście wersja płatna, bo free za dużego pola manewru nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...