_Alex Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Hej, kupiłem MI6 64 GB, z softem 8.2.0.2, wgrałem sobie przez Miflash 8.2.2.0 Global. I po skonfigurowaniu, chciałem go zaszyfrować, natomiast wchodząc w ustawienia dodatkowe znalazłem opcje 'Zaszyfruj telefon' wyszarzoną i niby jest zaszyfrowany. Myślę, że to bujda, bo tak jak w poprzednich telefonach miałem je zaszyfrowane to włączały się dłużej, lub też nie było opcji, żeby wyłączyć telefon i żeby on się automatycznie włączył z budzikiem bez mojej ingerencji. Tylko dziwne, bo po co system oszukuje? Czy się mylę. Jest możliwość, sprawdzenia jakąś aplikacją czy jest zaszyfrowany telefon lub w terminalu?
Wojtoo Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Bo Android 7 ma fbe. Twrp wymaga hasła i widać na linii komend decryptedWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
skay77 Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Ja też mam zaszyfrowany ,przy wejściu w twrp podaje wzór i także jak rusza system czeka wzór w sumie dobra rzecz jak ci zginie telefon to natychmiast nikt ci nie odpali https://framapic.org/8JHHah6bJI0T/RfOAOPJ22ctMWysłane z MI 5s Plus mokeedev
latet Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Czy jak się wgra oficjalny ROM (np. Global) przez MiFlash z pełnym wipe, to szyfrowanie będzie, czy nie będzie?
latet Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Dnia 10.10.2017 o 20:49, latet napisał: Czy jak się wgra oficjalny ROM (np. Global) przez MiFlash z pełnym wipe, to szyfrowanie będzie, czy nie będzie? Będzie. Sprawdziłem.
Rekomendowane odpowiedzi