Foe Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) ...Wiadomo o co chodzi. Korzystałem z tego używając Custom Glob, jest naprawdę wygodny. Moje pytanie brzmi: Czy [MOD] przygotowany do oprogramowania Glob, a zainstalowany na MIUI Polska nie spowoduje problemów. Wiem, że przeinstalowanie systemów z Glob na .eu czy EPIC i na odwrót zawsze powoduje konieczność ponownej reinstalacji. W każdym razie bardzo często. (pamiętam już o WIPE ;)) Mówiąc krótko. Jeśli zainstaluję wlasciwy Glob [MOD] na .eu, czy wszystko będzie grać? Edytowane 21 Lipca 2017 przez Foe
sp4ubw Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Będzie działać. Używam z każdym softem, dodatkowo w polskiej wersji.
Foe Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 a i owszem, działa działa, podobnie jak center clock... warunek to zmiana nazwy pliku z Globe... na Systemless... ale po polsku już nie jest opisany. Zresztą kiedy używałem Glob ROMu to wtedy ten MOD chyba też nie był spolszczony... Temat można zamknąć
sp4ubw Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Nigdy nie był w PL, sam sobie spolszczam To zajmuje mniej więcej 10s. Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez sp4ubw
Foe Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 podpowiesz jak? Programistycznie ze mnie noga ale jeśli samemu udało mi się odblokować wszystkie urządzenia Xiaomi z blokadą to i tutaj mogę dać radę
sp4ubw Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Oczywiście, to jest prostsze niż wrzucenie ROMu Wystarczy zamienić plik "powermenu" znajdujący się tutaj: Nazwa_pliku_zip\system\media\theme\default\powermenu na ten z załącznika. Wrzucić przez TWRP i będzie PL. powermenu
Foe Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 ups... i zagwozdka, plik podmieniony, komplet spakowany na powrót do zipa i nic... w TWRP czerwone info, że faild bo plik niedobry... SystemlessROM_3WayReboot_sagit_7.7.20_enable.zip, że zip file format invalid... no i zgłupiałem...
sp4ubw Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) W TWRP wyłącz sprawdzanie sygnatury plików, stąd masz ten błąd lub podpisz apktoolem, wtedy możesz mieć sprawdzanie. Ogólnie lepiej wyłączyć i tylko podmieniać w zipach, szybsza metoda. Nie musisz też zmieniać nazwy pliku, to kompletnie nie ma znaczenia. Jak zrobisz poprawnie to dostaniesz taki plik i TWRP zawsze to przyjmie: http://www10.zippyshare.com/v/dxZAka0Q/file.html Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez sp4ubw
Foe Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 a widzisz, nic z tego, też myślałem, że coś tam odznaczyłem i się weryfikuje ale nie... a komunikat dokładnie brzmi: Invalid zip file format! Błąd instalowania pliku zip '...cała długa nazwa pliku...' potem jeszcze aktualizuje szczegóły partycji i tyle... pomyślałem jeszcze, że to wina "pakowacza" - pakowałem ESplorerem ale jak dotąd mnie nie zawiódł... albo faktu, że mam już zainstalowany ten [MOD] ... chociaż łąchy nie robi i jeszcze raz nainstalować powinien, a on sugeruje, że nawet nie zaczął... Zaraz ogarnę plik na kompie i wtedy sprawdzę...
sp4ubw Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Masz gotowy plik, wrzuć. Poza tym nie rozpakowuj bo po co, działaj na zipie, podmień tylko powermenu. Total commander robi to bez rozpakowywania. przeciągasz plik, podmienia i masz dalej co miałeś ze zmienionym plikiem. Możesz to robić nim tak samo na telefonie i też zadziała poprawnie. Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez sp4ubw
Foe Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 ...no właśnie zacząłem się brać za działanie kiedy wpadło mi, że podrzucałeś plik- ściągnąłem, odpaliłem, zadziałał jak trzeba i teraz po polsku mogę restartować w trybie cichym i uruchamiać ponownie dzięki... Swoją drogą ciekawe, czy po spakowaniu pliku na kompie w Zipie wszystko by zadziałało, a TC będę musiał ogarnąć bo ostatnio chyba na Win XP używałem... Jeszcze raz dzięki
sp4ubw Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Nie wiem, nie używam windows do tego. Od początku TC, tak samo na telefonie, zresztą ściągnij TC na telefon i zerknij w info o programie
Foe Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 No i pięknie, chociaż chwilę muszę jeszcze posiedzieć na tel z TC, żeby poogarniać ikony i funkcje.Ale podmianę pliku w zipie już testowałem... Przydatna bestia. ... I zupełnie niezamierzony powrót do tematu. Po ostatniej aktualizacji zupełnie go nie ma mimo, że teoretycznie pięknie się zainstalował. A może to wina opisanych już w innym miejscu Optymalizacji Miui? Ktoś to zauważył?
Adamk102 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Prośba o wrzucenie pliku 3 Way reboot zip jeżeli ktoś posiada namiary... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Musisz się zarejestrować na forum mi-globe i wejść w wątek poświęcony tejże modyfikacji, tam będziesz miał linki do downloadu.
Adamk102 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Musisz się zarejestrować na forum mi-globe i wejść w wątek poświęcony tejże modyfikacji, tam będziesz miał linki do downloadu.No też to znalazłem ale kolejne forum mi nie potrzebne. Dzięki kolego Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
simcold Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 No też to znalazłem ale kolejne forum mi nie potrzebne. Dzięki kolego Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaChcesz to ci podam zipaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Adamk102 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Byłbym wdzięcznyWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
simcold Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Byłbym wdzięcznyWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalkahttp://www.mi-globe.com/release/3wboot/globeROM_3WayReboot_sagit_7.12.7_enable.zipWysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaMasz? Jak zrobisz plik ze spolszczeniem to wrzuc gotowego zipaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
sp4ubw Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Jakby ktoś potrzebował to w pełni po polsku zaawansowany restart do Epic 7.12.14. Są napisy recovery i bootloader. http://www48.zippyshare.com/v/ef5ZdNLW/file.html W wersji do miuipolska wystarczy podmienić services z ostatniej wersji i też będzie ok. Według mnie ten restart jest ładniejszy i bardziej funkcjonalny niż ten z miglobe. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez sp4ubw
hass123 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dnia 19.12.2017 o 18:54, sp4ubw napisał: Jakby ktoś potrzebował to w pełni po polsku zaawansowany restart do Epic 7.12.14. Są napisy recovery i bootloader. http://www48.zippyshare.com/v/ef5ZdNLW/file.html W wersji do miuipolska wystarczy podmienić services z ostatniej wersji i też będzie ok. Według mnie ten restart jest ładniejszy i bardziej funkcjonalny niż ten z miglobe. Po aktualizacji do MIUI 8.1.11 i wgraniu moda telefon wisi na logo i nie startuje.
Adamk102 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Mod jest na androida 7.. A nie na oreo (8)Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi