Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

...Wiadomo o co chodzi. Korzystałem z tego używając Custom Glob, jest naprawdę wygodny.

Moje pytanie brzmi:

Czy [MOD] przygotowany do oprogramowania Glob, a zainstalowany na MIUI Polska nie spowoduje problemów. Wiem, że przeinstalowanie systemów z Glob na .eu czy EPIC i na odwrót zawsze powoduje konieczność ponownej reinstalacji. W każdym razie bardzo często. (pamiętam już o WIPE ;))

Mówiąc krótko. Jeśli zainstaluję wlasciwy Glob [MOD] na .eu, czy wszystko będzie grać?

Edytowane przez Foe
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a i owszem, działa działa, podobnie jak center clock... warunek to zmiana nazwy pliku z Globe... na Systemless... ale  po polsku już nie jest opisany. Zresztą kiedy używałem Glob ROMu to wtedy ten MOD chyba też nie był spolszczony...

Temat można zamknąć ;)

Opublikowano

podpowiesz jak? Programistycznie ze mnie noga ale jeśli samemu udało mi się odblokować wszystkie urządzenia Xiaomi z blokadą to i tutaj mogę dać radę ;)

Opublikowano

Oczywiście, to jest prostsze niż wrzucenie ROMu :)

Wystarczy zamienić plik "powermenu" znajdujący się tutaj:

Nazwa_pliku_zip\system\media\theme\default\powermenu

na ten z załącznika. Wrzucić przez TWRP i będzie PL.

powermenu

Opublikowano

ups... i zagwozdka, plik podmieniony, komplet spakowany na powrót do zipa i nic... w TWRP czerwone info, że faild bo plik niedobry... :(

SystemlessROM_3WayReboot_sagit_7.7.20_enable.zip, że zip file format invalid... no i zgłupiałem...

Opublikowano (edytowane)

W TWRP wyłącz sprawdzanie sygnatury plików, stąd masz ten błąd lub podpisz apktoolem, wtedy możesz mieć sprawdzanie. Ogólnie lepiej wyłączyć i tylko podmieniać w zipach, szybsza metoda. Nie musisz też zmieniać nazwy pliku, to kompletnie nie ma znaczenia.

Jak zrobisz poprawnie to dostaniesz taki plik i TWRP zawsze to przyjmie:

http://www10.zippyshare.com/v/dxZAka0Q/file.html

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano

a widzisz, nic z tego, też myślałem, że coś tam odznaczyłem i się weryfikuje ale nie...

a komunikat dokładnie brzmi:

Invalid zip file format!

Błąd instalowania pliku zip '...cała długa nazwa pliku...'

potem jeszcze aktualizuje szczegóły partycji i tyle... :(

pomyślałem jeszcze, że to wina "pakowacza" - pakowałem ESplorerem ale jak dotąd mnie nie zawiódł...

albo faktu, że mam już zainstalowany ten [MOD] ... chociaż łąchy nie robi i jeszcze raz nainstalować powinien, a on sugeruje, że nawet nie zaczął...

Zaraz ogarnę plik na kompie i wtedy sprawdzę...

Opublikowano (edytowane)

Masz gotowy plik, wrzuć. Poza tym nie rozpakowuj bo po co, działaj na zipie, podmień tylko powermenu. Total commander robi to bez rozpakowywania. przeciągasz plik, podmienia i masz dalej co miałeś ze zmienionym plikiem. Możesz to robić nim tak samo na telefonie i też zadziała poprawnie.

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano

...no właśnie zacząłem się brać za działanie kiedy wpadło mi, że podrzucałeś plik- ściągnąłem, odpaliłem, zadziałał jak trzeba i teraz po polsku mogę restartować w trybie cichym i uruchamiać ponownie ;) dzięki... 

Swoją drogą ciekawe, czy po spakowaniu pliku na kompie w Zipie wszystko by zadziałało, a TC będę musiał ogarnąć bo ostatnio chyba na Win XP używałem... ;)

Jeszcze raz dzięki ;)

Opublikowano

No i pięknie, chociaż chwilę muszę jeszcze posiedzieć na tel z TC, żeby poogarniać ikony i funkcje.Ale podmianę pliku w zipie już testowałem... Przydatna bestia. ;)

...

I zupełnie niezamierzony powrót do tematu.

Po ostatniej aktualizacji zupełnie go nie ma mimo, że teoretycznie pięknie się zainstalował. A może to wina opisanych już w innym miejscu Optymalizacji Miui?

Ktoś to zauważył?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Musisz się zarejestrować na forum mi-globe i wejść w wątek poświęcony tejże modyfikacji, tam będziesz miał linki do downloadu.
No też to znalazłem ale kolejne forum mi nie potrzebne. Dzięki kolego

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
No też to znalazłem ale kolejne forum mi nie potrzebne. Dzięki kolego

Chcesz to ci podam zipa

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś potrzebował to w pełni po polsku zaawansowany restart do Epic 7.12.14. Są napisy recovery i bootloader.

http://www48.zippyshare.com/v/ef5ZdNLW/file.html

W wersji do miuipolska wystarczy podmienić services z ostatniej wersji i też będzie ok. Według mnie ten restart jest ładniejszy i bardziej funkcjonalny niż ten z miglobe.

Edytowane przez sp4ubw
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 19.12.2017 o 18:54, sp4ubw napisał:

Jakby ktoś potrzebował to w pełni po polsku zaawansowany restart do Epic 7.12.14. Są napisy recovery i bootloader.

http://www48.zippyshare.com/v/ef5ZdNLW/file.html

W wersji do miuipolska wystarczy podmienić services z ostatniej wersji i też będzie ok. Według mnie ten restart jest ładniejszy i bardziej funkcjonalny niż ten z miglobe.

Po aktualizacji do MIUI 8.1.11 i wgraniu moda telefon wisi na logo i nie startuje.

• 4 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...