Jump to content

Linkin Park - Chester Bennington nie żyje

Nezumi
 Share

Recommended Posts

Nie wiem ilu jest tutaj "fanów" LP, nie wiem też ile osób ich w ogóle kiedyś słuchało, sam jakoś przestałem ich słuchać po Living Things, ostatniej moim zdaniem, dobrej płycie LP, ale jakoś tak informacja o śmieci wokalisty tego zespołu mnie zabolała... W sumie to właśnie na nich "kształtowałem" swój gust muzyczny, jaki by on nie był... W sumie też ciekawi mnie, ilu z was ich znało, słuchało, ceniło etc?

Może nie śledziłem ich życia poza muzyką, ale, żeby samobójstwo :o, aż ciężko uwierzyć. Odczucia jak po śmierć Paula Walkera, w obu przypadkach filmy czy muzyka przywołują wiele wspomnień.

Ano... samobójstwo... niby przeżywał jakąś poważną depresję, do tego zmarł w maju jego przyjaciel i się chyba wtedy wszystko posypało... Będzie mi brakować tych scream'ów jak za czasów Meteorii :(, a najnowsza płyta jest tak cholernie depresyjna, że ledwo się to da słuchać...

Właśnie ostatnio słuchałem sobie na YouTube kawałków z czasów In The End, bo jak mówisz ostatnio w ogóle zmienił się ich styl, nie mówię, że na złe, bo każda grupa może nagrać sobie ballede od czasu do czasu, ale jak widać to wszystko mogło być wołaniem o pomoc.

No mogli sobie nagrać co chcą, w końcu, ich zespół, ich brzmienie, nikt im nie zabraniał eksperymentować... Ja nadal potrafię cały dzień przesłuchiwać Numb, czy też The Catalyst :P. Co do wołania o pomoc, przykładowe tytuły z nowej plyty, "Nobody can save me" czy też "Talking to myself", "One more light", po tym co się stało takie to... oczywiste, ale jak tego słuchałem w maju i czerwcu to jakoś nic mojej uwagi nie zwróciło, ot płyta i tytuły...

• 4 weeks later...