Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Panowie, mam XRN4X od 4 DNI. Po 2 dniach zauwazyłem, że biorąc telefon do ręki zatrzeszczała obudowa. Wziołem go trzymając za ramki. NO oki myslę sobie. Później zaczołem pisać smsa i... dotykając palcami ekranu slychac było jakby ekran i tylna obudowa miala pustkę i naciskając ekram powstawał taki zgrzyt... cos w rodzaju odklejania i przyklejania się czegoś w srodku. Rozumiem ,że to 5,5 cala to moze takie efekty są.... Jak jest u was? Prosze napiszcie poniewaz mam jeszcze kilka dni na zwrot lub wymianę tego fona. Pozdrawiam.

Edytowane przez slawek.n
Opublikowano

Normalnie nic takiego nie powinno mieć miejsca, przynajmniej u mnie nic nie trzeszczy, nie ma luzów. Co może przyjść na myśl, to że któraś warstwa ekranu może się odklejać, wtedy mogą być takie efekty, miałem taki przypadek po wymianie ekranu w innych telefonie na zamiennik, że szkło się odklejało przy jednej krawędzi. Ewentualnie jeszcze po naklejeniu szkła hartowanego mogą być takie głuche stuknięcia, ale to być chyba zauważył. 

Opublikowano (edytowane)

Może masz rację. Szkło dałem na drugi czy trzeci dzień. Szkoda mi go odklejać. Zauważyłem też, że dotykanie ekranu trzeszczy jak najpierw delikatnie ściskam po krawędziach. Potem zaczynam pisać to jest taki nieprzyjemny dzwiek. Zanika po chwili . No bo wgłębiania to miejsce Hmmm. Stawiam na tą pustkę pod tylnią klapą. No poczekam na inne wypowiedzi.

Edytowane przez slawek.n
Opublikowano

Jak masz szkło, to pewnie masz luz pomiędzy szkłem, a ekranem, jest słabo dociśnięte. Możesz sobie pukać palcem w tylną obudowę i zobaczysz czy hałasuje, ale pod spodem jest wielka bateria, a na górze elektronika, więc nie ma tam luźnych przestrzeni.

Opublikowano

U mnie trzeszczy obudowa jak nacisnę w jednym miejscu obok mikrofonu czy tam głośnika... to po lewej. W etui nie da się już tego wywołać. Jakieś chińskie telefony mamy to i takie cyrki są :D

Opublikowano

Jak trzymam telefon frontem do siebie i jak ścisne lewy dolny róg albo dolną krawędź to trochę trzeszczy... Wiem że ta półka cenowa to nie jakiś top no ale jakość spasowania jest średnia. Używam telefonu w etui więc dla mnie to nie problem. Co 2-3 dni wyciągam telefon z etui żeby przetrzeć go z kurzu. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...