lg4xhd Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam. Dlaczego w tym systemie aplikacja do SMS nie wyświetla emotikonek w treści wiadomośći? Skoro jest możliwość dodawania ich (klawiatura Xperia) to wydaje mi się, że powinna też być możliwość ich wyświetlania. A moze to gdzies trzeba załączyć? Jezeli nie, to Cczy jest szansa, że w kolejnych wersjach będzie to poprawione?
ZduneX25 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Nie będzie poprawione, bo to nie bug, chyba od samego początku miui nie ma emot w smsach (chyba, bo nie pamiętam czasów gingerbreada).
Acid Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Chwila przecież działa od zawsze. Wysłałem sobie na drugi telefon (Nexus S) kupę buziek i one się pojawiły normalnie. Tylko emotki wysyła się nie z klawiatury tylko z aplikacji sms (załącznik). Wysłane z MI3
ZduneX25 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Tu jest mowa o emotach takich jak czy wpisanych na klawiaturze, a takich nigdy nie było.
Acid Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 No ale co za różnica? Nie rozumiem. Jak chcę tekstową buzke to wstawię z klawiatury, a jak obrazek to przez apke sms (Emotki). Wysłane z MI3
ZduneX25 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Tylko, że jak ktokolwiek wyśle do Ciebie zwykłą emotę to jej nie zobaczysz (w sensie nie graficznie), a myślę, że o to mu chodziło.
Acid Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 A to pewnie tak. Apka SMS nie zamieni tekstowej emotki na graficzną. Jednak wysyłanie graficznych emotek działa. Wysłane z MI3
ZduneX25 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 To to wiem chociaż w portach szczerze powiedziawszy mało kto w ogóle dodaje zestaw emot i wtedy w sms koniec końców dostępne są tylko tekstowe (i tam kilka/kilkanaście znaczków). W xiaomi na szczęście na starcie są emotki.
lg4xhd Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 Dokładnie. Chodziło o to ze emotki typu: Buzka, kwiatek czy serduszko z klawiatury xperia lub inne te podstawowe co są w każdym androidzie po wstawieniu i wysłaniu smsa nie są widoczne w napisanym tekście. Tak samo jak ktoś do mnie wyśle SMS z Buzka to ja widzę go w formie krzaczkow a nie graficznej. Szkoda ze tak jest. A to jakieś ograniczenie tego soft u czy celowe działanie?
saimon Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Spodziewam się ze niezamierzone działanie, oni poprostu od lat używają emoji s.
lg4xhd Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) prawda, bo emoiji to typowo w chińskich telefonach mozna znaleźć. Z kolei nie ma tego domyślnie w "popularnych" telefonach(sony, htc, samsung itp.). Szkoda bo to tylko parę buziek. A jakby tak użyć innej aplikacji do SMS (np.textra lub stockowej)? Można ją jakoś nadpisać np. z poziomu CWM aby była na stałe w romie jako apka systemowa? Edytowane 15 Czerwca 2014 przez lg4xhd
ddr Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ta, zamrażasz systemową. W miui wystarczy ustawić w aplikacjach domyślnych. Wysłane z mojego HM 1SW
Rekomendowane odpowiedzi