Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dlaczego w tym systemie aplikacja do SMS nie wyświetla emotikonek w treści wiadomośći?
Skoro jest możliwość dodawania ich (klawiatura Xperia) to wydaje mi się, że powinna też być możliwość ich wyświetlania.
A moze to gdzies trzeba załączyć?

Jezeli nie, to Cczy jest szansa, że w kolejnych wersjach będzie to poprawione?

Opublikowano

Chwila przecież działa od zawsze. Wysłałem sobie na drugi telefon (Nexus S) kupę buziek i one się pojawiły normalnie. Tylko emotki wysyła się nie z klawiatury tylko z aplikacji sms (załącznik).

Wysłane z MI3

Opublikowano

No ale co za różnica? Nie rozumiem. Jak chcę tekstową buzke to wstawię z klawiatury, a jak obrazek to przez apke sms (Emotki).

Wysłane z MI3

Opublikowano

To to wiem :P chociaż w portach szczerze powiedziawszy mało kto w ogóle dodaje zestaw emot i wtedy w sms koniec końców dostępne są tylko tekstowe (i tam kilka/kilkanaście znaczków). W xiaomi na szczęście na starcie są emotki.

Opublikowano

Dokładnie. Chodziło o to ze emotki typu: Buzka, kwiatek czy serduszko z klawiatury xperia lub inne te podstawowe co są w każdym androidzie po wstawieniu i wysłaniu smsa nie są widoczne w napisanym tekście. Tak samo jak ktoś do mnie wyśle SMS z Buzka to ja widzę go w formie krzaczkow a nie graficznej. Szkoda ze tak jest. A to jakieś ograniczenie tego soft u czy celowe działanie?

Opublikowano (edytowane)

prawda, bo emoiji to typowo w chińskich telefonach mozna znaleźć. Z kolei nie ma tego domyślnie w "popularnych" telefonach(sony, htc, samsung itp.). Szkoda bo to tylko parę buziek.
A jakby tak użyć innej aplikacji do SMS (np.textra lub stockowej)? Można ją jakoś nadpisać np. z poziomu CWM aby była na stałe w romie jako apka systemowa?

Edytowane przez lg4xhd
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...