kowi76 Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Witam mam pytanko odnosnie mojego sprzetu.Wgrywalem jak zawsze rom z karty pamieci do RR ,bateria poziom okolo 30 procent i niestety tylko pokazuje sie teraz logo Xiaomi. dziwnie tez zachowuje sie ładowarka pozniewaz przy probie ladowania wlacza sie czerwona kontrolka i z chwila gdy nie moze sie zaladowac rom kontrolka gasnie. Pod Windows Xp widzi go jako android ,ładuje sterowniki ale tak w kółko i nie moze sie polaczyc w zadnym trybie tzn Fastboot Ktos ma jakies pomysly badz sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Nie padł na dobre, mimo iż MTK trochę gorszy od Qualcomma to ciężko go zhardbrickować. Przy uruchamianiu spróbuj wejść do recovery. Vol- i Power Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowi76 Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 Wchodzę w recovery mam 3 opcje ale nie wstaje w żadnej opcji.Dałem do magika mówi że chyba procek padł( usmażył się) czy to możliwe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Skoro w ogóle działa to nie padł... Musiałeś czymś partycje ubić. Zrób to, rozdział Unbrick. http://en.miui.com/thread-18485-1-1.html Po tym będziesz musiał znów przejść całą procedurę instalacji MIUI Polska bo dostaniesz czysty stable 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowi76 Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 Ok dzieki tego sposobu nie probowalem.Pomecze RR i napisze o skutkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 U mnie niestety jest to samo. Od kilku dni się zawieszał.. Potem zawisł na logo Xiaomi.. Aż w końcu nie reagował na nic. Ładowarkę podpinałem i nic, do komputera też z tym, że tu widział niezidentyfikowanie urządzenie. Zrobiłem wszystko tak jak tu opisali: http://xiaomi.eu/community/threads/restore-stock-firmware-and-lost-imei-baseband-by-spflash-tool.23188/ I ruszył, potem wgrałem TWRP, MiuiPolska i po kilku godzinach znowu zawiechy.. Pierwszy raz zawiesił się podczas tych upałów.. Teraz już takich nie ma a dalej mam z nim problemy.. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NotExist Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Strasznie dużo problemów macie widzę ja mam RR od kilku miesięcy, zmieniam Romy, bawię się softami itd i ani razu nie miał bricka nawet przy dużych upałach spróbujcie zrobić telefon na czysto Talkowane z mojego Redmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Ja mam od grudnia. Miałem jednego bricka z uwaleniem nvramu, ale dało radę. Poza tym żadnych problemów. Myślę, że pierwsza wersja z SanDiskiem jest chyba najmniej awaryjna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 SanDiskiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Są przynajmniej trzy wersje... Chip SanDiska, wszystko ok, chip Samsunga, nie działają SD Samsunga, i chip Toshiby, nie działa CWM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Jak odróżnić te wersje? Wysłane z tabletu Onda v819 3g przy użyciu Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Mobileuncle, engineer mode, hardware testing i memory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 U mnie jest unknown Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 U mnie Samsung.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NotExist Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 U mnie sandisk Talkowane z mojego Redmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowi76 Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 Niestety nie reaguje tylko łączy się komputerem i rozłącza logo Xiaomi i tak w kolko.Nie mam pomysłow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Jak logo Xiaomi, telefon ma być wyłączony, bez baterii. Upewnij się czy na pewno masz wszystkie sterowniki. Ewentualnie spróbuj podłączyć z baterią Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Ja mam pierwszy wypust z listopada z samsungiem. Nawet mi sie nigdy nie zawiesił. Wysłane z Xiaomi Redmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowi76 Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 (edited) Jak logo Xiaomi, telefon ma być wyłączony, bez baterii. Upewnij się czy na pewno masz wszystkie sterowniki. Ewentualnie spróbuj podłączyć z baterią Nie instaluje mtk 65xx preloader.Wyszukuje ale nie instaluje.Problem z instalacja.Moze to wina podlaczania zbyt wielu urzadzen przez usb szczegolnie aktualizacja nawigacji tomtom itp? Edited June 13, 2014 by kowi76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Nie sądzę... Spróbuj na innym kompie, tylko to Ci na ten moment uratuje telefon... Kombinuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 (edited) Mi też na jednym kompie nie reagował w Flash Toolu. Na drugim poszedł. Dziś rano od nowa zrobiłem 'unbrick' i zainstalowałem nową wersję romu. Telefon wisiał na łaźni hakowej gdzie temperatura jest duża ale nie aż taka jak podczas ostatnich upałów na dworze (czy kieszeni gdzie się zawieszał) i na razie dalej działa. Gdzie przedwczoraj i wczoraj się zawiesił. Zobaczymy przez weekend jak będzie i jak zrobi się cieplej. Ehh, jednak udało mi się dziś zawiesić. Edited June 14, 2014 by szamanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowi76 Posted June 16, 2014 Author Share Posted June 16, 2014 Nie sądzę... Spróbuj na innym kompie, tylko to Ci na ten moment uratuje telefon... Kombinuj Juz wszystko ok.Problem ze sterownikami Windows8. Dzięki wielkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Więc u mnie jest mandif: unknown product name: SEM04G dalej mi to nic nie mówi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Też tak mam, coś musiało paść Ci na partycji NVRAM jak i u mnie. Ja miałem SanDisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Co by miało "paść" skoro wszystko działa? ;] soft Ultimate i Redrice bez 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Ludziom również dzieją się dziwne rzeczy. Na partycji NVRAM w telefonach MTK przechowywany jest IMEI, obydwa MAC, SN i inne mniej istotne lecz indywidualne dla danego telefonu dane. Chyba że jakieś bugi są z SanDiskiem, że na nowych ROMach nie pokazuje, choć u mnie padło to dopiero po uwaleniu NVRAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrek Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Mobileuncle, engineer mode, hardware testing i memory. a u mnie po "kliknięciu" "engineer mode MTK" wraca do ekranu głównego mobile uncle?? coś się popsuło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyxxx Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 U mnie też tak wraca... Wysłane z Xiaomi Red Rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 U mnie też tak było. Ale na romie z 12 czerwca działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Dziwne, SanDisk wrócił?? Czyli wychodzi na to, że to info nie leży na NVRAM. Tylko czemu na jednym ROMie pokazuje ok, a na drugim nieznany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeck Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Są przynajmniej trzy wersje... Chip SanDiska, wszystko ok, chip Samsunga, nie działają SD Samsunga, i chip Toshiby, nie działa CWM. Mam chip Samsunga, kartę też Samsunga i wszystko śmiga. To chyba jakiś mit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Mam chip Samsunga, kartę też Samsunga i wszystko śmiga. To chyba jakiś mit. Było kilka osób i na tym forum i na miui.com, które miały problemy z SD Samsunga i okazało się że chip jest również od nich. Może Twój SD jest z jakiejś nowej serii z innym kontrolerem czy czymś Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Ehh, dziś znowu zawiechy.. Unbrick, instalacja różnych romów i dalej to samo.. Brak już sił. Chyba pozostaje gwarancja.. ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Masz kartę SD? Jak tak to może być jej wina. U nas ktoś tak miał bo miał podróbkę. No i w nowym ROMie podobno jest parę fixów na SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Mam kartę, dokładnie tą. http://archiwum.allegro.pl/oferta/karta-pamieci-adata-class10-16gb-microsd-uhs-50mb-i3669025586.html Mam ją od listopada i problemów nie było, ale już wyciągnąłem i zobaczymy jak będzie się teraz zachowywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts