m0ck Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Witam, już jakiś czas temu kupiłem MI5. Nic przy nim nie robiłem, jest z softem takim, z jakim go dostałem czyli MIUI Global 8.1 Stabilna 8.1.2.0 (MAAMIDI) Ostatnio zauważyłem, że nie dochodzą smsy potwierdzające z banku. Kontaktowałem się zarówno z bankiem jak i z operatorem i oboje radzili sprawdzenie telefonu. I rzeczywiście po zmianie karty sim do innego telefonu sms dochodzi w ułamek sekundy. Mniemam, że problemem jest soft. Ktoś miał podobne problemy? Jak temu zaradzić? Edytowane 9 Lipca 2017 przez m0ck
m0ck Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Opublikowano 8 Lipca 2017 @xede Tylko do jakiej, i czy to na pewno rozwiąże problem? Spotkałeś się już z czymś takim wcześniej?
bergmen Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zrób flash romu. Coś w tym jest nie tak. Kiedyś na innym chinczyku niż xiaomi nie dochodziły mi sms z banku. Winny był "motany" ROM. 1
m0ck Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Opublikowano 9 Lipca 2017 Wygląda na to, że problemem była Textra, którą używałem jako aplikację do smsów. Wywaliłem ją i zostawiłem stockową i sprawdziłem dwa razy i sms z banku dochodzi od razu teraz. Obyło się bez aktualizacji systemu.
ZduneX25 Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi